Σάββατο , 30 Σεπτεμβρίου 2023
Τελευταία Νέα

Ερντογάν: Εγκαινίασε νέο κτήριο στο παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν στα κατεχόμενα

erdogan_katexomena

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του υπέρ των δύο χωριστών κρατών στην Κύπρο που θα ζουν «δίπλα-δίπλα και χωρίς ένταση» – Βρέθηκε στα κατεχόμενα ανήμερα της 49ης επετείου της εισβολής


Έκκληση υπέρ της λύσης των δύο κρατών στην Κύπρο που «θα ζουν δίπλα-δίπλα και χωρίς ένταση στο νησί» απηύθυνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που εγκαινίασε το νέο τερματικό στο παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν στα κατεχόμενα.

Ανήμερα της 49ης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο Ερντογάν δήλωσε στην τελετή των εγκαινίων: «Οι μέρες που το αεροδρόμιο θα χρησιμοποιείται για διεθνείς πτήσεις δεν είναι μακριά».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε χαρούμενος που εγκαινιάζει τον νέο τερματικό σταθμό. Επίσης εξέφρασε «ειλικρινή συγχαρητήρια για την 49η επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης», όπως χαρακτήρισε την παράνομη εισβολή.

Προσγειώθηκε αμέσως μετά το ταξίδι του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο Τούρκος πρόεδρος ταξίδεψε στα κατεχόμενα αμέσως μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που ήταν και ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του στις χώρες του Κόλπου. Η προσγείωσή του στο παράνομο αεροδρόμιο του Ερτζάν έγινε στις 13:20 με ιδιωτικό σκάφος που ανήκει στην τουρκική προεδρία. Εκεί τον περίμενε ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, που είχε οργανώσει επίσημη τελετή.

Στο προεδρικό αεροσκάφος επέβαιναν επίσης και μέλη του υπουργικού συμβουλίου, όπως ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares