Σάββατο , 22 Ιανουαρίου 2022

Ερντογάν: Διεθνής Διάσκεψη για το Βαρώσι το φθινόπωρο

Δηλώσεις για τα επόμενα βήματα αναφορικά με το μέλλον της Αμμοχώστου σύμφωνα με τους τουρκικούς σχεδιασμούς  έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο A Haber – ATV.

Σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψή του στο ψευδοκράτος στις 20 Ιουλίου ο Ερντογάν δήλωσε ότι έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το μέλλον του Κυπριακού  και στη συνέχεια ορισμένες χώρες και οργανισμοί άρχισαν να απειλούν.

Υπενθυμίζοντας τη συνάντηση της Γενεύης, ο Ερντογάν είπε: “Χάρη στον Ερσίν Τατάρ, που στάθηκε όρθιος, στάθηκε σταθερός μεταφέραμε το μήνυμά μας ακριβώς στους  ανθρώπους εκεί. Δηλαδή τι;  Δύο εξίσου κυρίαρχα κράτη. Χωρίς παραχωρήσεις από εδώ και πέρα, τελείωσε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα 50 χρόνια, τελείωσε. Ό, τι πρέπει να γίνει πρέπει να γίνει τώρα”.

Inside a Forbidden and Controversial Abandoned Cyprus Ghost Town

To Βαρώσι τότε, πριν την εισβολή του απολίτιστου Ασιάτη “Αττίλα” και η περιοχή σήμερα

Υπενθυμίζοντας τη διαδικασία του Burgenstock και στη συνέχεια το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε για το Σχέδιο Ανάν το 2004, ο Ερντογάν είπε: “Δυστυχώς, η Ευρωπαϊκή Ένωση περιόρισε τον βορρά με ψέματα, ψέματα… Δεν εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της. Τι συνέβη;  Έπρεπε να δώσει μεγάλη διοικητική και οικονομική υποστήριξη. Δεν έδωσε τίποτα”.

“Το τι θα  συμβαίνει στην επόμενη διαδικασία θα το δείξουμε εγκαίρως, αλλά η κλειστή περιοχή των Βαρωσίων άνοιξε τώρα. Tα βήματα που θα γίνουν για αυτόν τον τόπο, θα είναι συμβατά με  ό, τι απαιτεί το διεθνές δίκαιο. Ούτε εδώ έχουμε καμία επιφύλαξη. Έχουμε πολύ δυνατούς ανθρώπους εκπαιδευμένους σε αυτόν τον τομέα. Εξετάζουμε μια διεθνή διάσκεψη το Φθινόπωρο. Θα κάνουμε αυτήν τη διεθνή συνάντηση, ακόμη και εκεί. Με αυτή τη διεθνή διάσκεψη που θα πραγματοποιήσουμε σε ένα από τα πανεπιστήμια μας, ελπίζουμε να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την απόδοση των ενεργειών μας”, είπε.

history of Central Asia | People, Culture, Religion, Countries, & Islam | Britannica

H πατρίδα των Τούρκων στην Ανατολική και Δυτική Ασία των στεπών – Από πού και ως πού έχουν διεκδικήσεις οι Μογγολοειδείς στη Μεσόγειο; 

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι το πεδίο της συνάντησης θα αφορά την Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και κυρίως την περίκλειστη περιοχή Βαρωσίων.

Πηγή: SigmaLive

Tου ειδικού συνεργάτη

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares