Τετάρτη , 23 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ερήμωσε η Θεσσαλονίκη λόγω κορωνοϊού: Εικόνες «Ουχάν» στο κέντρο της πόλης…(ΦΩΤΟ)

Ερήμωσε η Θεσσαλονίκη λόγω κορωνοϊού: Εικόνες «Ουχάν» στο κέντρο της πόλης...(ΦΩΤΟ)

Ανησυχία σε όλη την χώρα…

Ο συναγερμός στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” έχει σημάνει γιατί για πολλές ώρες, έως τις 22:00 το βράδυ που διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό, ο 70χρονος όχι μόνο κυκλοφορούσε χωρίς μάσκα στο νοσοκομείο αλλά αρχικά νοσηλεύτηκε σε δωμάτιο με άλλους τέσσερις ασθενείς!

Ο 70χρονος πήγε χθες το πρωί στις 08:00 στα επείγοντα του “Αλεξάνδρα” που εφημέρευε. Κατά τύχη, εκείνη την ώρα έφτασε στο νοσοκομείο ένα ύποπτο κρούσμα κορονοϊού και το νοσοκομείο… άδειασε. Γρήγορα αποδείχθηκε ότι ο ύποπτο κρούσμα δεν ήταν καν… κρούσματα.

Χωρίς μάσκα και χωρίς καμία άλλη προφύλαξη (πιθανώς δεν είχε συμπτώματα, άλλωστε οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει πως μπορεί η νόσος να μην έχει συμπτώματα), ο 70χρονος έκανε όλες τις εξετάσεις που απαιτούνται και η διάγνωση ήταν πως έπασχε από λοίμωξη του αναπνευστικού. Στις 15:00 του έκαναν εισαγωγή και τον έβαλαν σε πεντάκλινο δωμάτιο στην παθολογική κλινική!

Ήταν ένας παθολόγος που κατάλαβε πως μπορεί ο 70χρονος να είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό και αρχικά του άλλαξαν δωμάτιο και του πήραν δείγμα, το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ. Στις 22:00 το βράδυ, βγήκε το αποτέλεσμα και ο 70χρονος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Αμέσως τον μετέφεραν από το “Αλεξάνδρα” στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύεται σε απομόνωση.

Οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει ανησυχία στην ΠΟΕΔΗΝ που κάνει λόγο για κενά στη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού και τονίζει την έκθεση των εργαζομένων στον κίνδυνο. Επιπλέον προβληματισμό προκαλεί, δε, το γεγονός οτι «αποδεκατίζεται» το υγειονομικό προσωπικό αφού μετά από ένα τέτοιο περιστατικό υποχρεωτικά μπαίνουν σε κατ’ οίκον απόμονωση εργαζόμενοι όπως συνέβη και στο νοσοκομείο Καστοριάς.

Ερήμωσε η Θεσσαλονίκη λόγω κορωνοϊού

«Δύο ημέρες έχει να μπει πελάτης στο κατάστημα μου. Ο κόσμος αρχίζει και φοβάται λόγω του κορωνοϊού να κυκλοφορεί στους δρόμους. Με τι ψυχολογία να αγοράσει ρούχα και παπούτσια;».

Τα λόγια ανήκουν σε καταστηματάρχη με είδη ένδυσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Και δεν είναι ο μοναδικός που… κυνηγάει τους πελάτες με το τουφέκι. Η πλειονότητα των καταστημάτων στην καρδιά της πόλης είναι άδεια με τους ιδιοκτήτες να περιμένουν απλά να περάσει η ώρα για να κλείσουν την επιχείρηση τους, αναφέρει το voria.gr

Αλλά και σε πολυκαταστήματα και πολυεθνικές αλυσίδες στην οδό Τσιμισκή, οι πελάτες, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση στην προσπάθεια για τον περιορισμό του και προπάντων η ανασφάλεια που έχει αρχίσει να φωλιάζει στα μυαλά των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, περιορίζει την κυκλοφορία στο ελάχιστο.

Ακόμη και το γεγονός των προσφορών που συνήθως ενεργοποιεί τους καταναλωτές, έστω και για μικρές αγορές, αυτή τη φορά δεν φαίνεται να επιδρά θετικά. Μοναδική εξαίρεση η προηγούμενη εβδομάδα, οπότε καταστήματα καλλυντικών προχώρησαν με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας σε γενναίες προσφορές με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να συρρεύσουν σε αυτά. Έκτοτε τα καταστήματα νεκρώνουν μέρα με την ημέρα.

«Οι μοναδικές επιχειρήσεις που έχουν δουλειά αυτό το διάστημα είναι τα σούπερ μάρκετ» λέει ιδιοκτήτρια καταστήματος με αξεσουάρ στην οδό Τσιμισκή συμπληρώνοντας πως «ήταν άσχημη η κατάσταση στην αγορά με τις πωλήσεις να μειώνονται συνεχώς, ήρθε και ο κορωνοϊός για να μας αποτελειώσει».

Nέα στοιχεία από την Ιταλία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως η La Repubblica, πάνω από το 50% των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα είναι άνω των 60 ετών, ενώ μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί θετικά στον ιό τουλάχιστον 43 παιδιά.

Ειδικότερα, αναφορικά με την ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων, ισχύουν τα εξής: Τα κρούσματα σε παιδιά ηλικίας από 0-9 ετών είναι πολύ λίγα (0,5%), και φτάνουν τα 43. Στην ηλικιακή ομάδα από τα 10 μέχρι τα 19 ετή έχουν καταγραφεί 85 κρούσματα (το 1% του συνολικού αριθμού), και σε εκείνη από τα 20 έως τα 29 έτη έχουν καταγραφεί 296 κρούσματα (το 3,5 % του συνολικού αριθμού). Στην κατηγορία των 30-39 ετών υπάρχουν 470 επιβεβαιωμένα κρούσματα (5,6%), ενώ στις ηλικίες 40-49 έχουν καταγραφεί 891 κρούσματα (10,7%).

Από την ηλικία των 50 ετών και άνω αρχίζουν να αυξάνονται σημαντικά τα ποσοστά: Συγκεκριμένα, στην ηλικιακή ομάδα 50-59 έχουν καταγραφεί 1.453 κρούσματα (17,4%), στην ομάδα 60-69 έχουν καταγραφεί 1.471 κρούσματα (17,7%), στις ηλικίες 70-79 υπάρχουν 1.785 κρούσματα (21,4%) και άνω των 80 ετών έχουμε 1.532 κρούσματα (18,4%).

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, πάνω από το 57% των κρουσμάτων είναι άτομα που έχουν ξεπεράσει το 60 έτος της ηλικίας τους.

Όσον αφορά τον ρυθμό θνησιμότητας, η διαφορά που παρατηρείται ανάμεσα στις ηλικιακές ομάδες είναι ακόμα μεγαλύτερη, με τα ποσοστά να αυξάνονται δραματικά στις μεγάλες ηλικίες. Στην ηλικιακή ομάδα 40-49 ετών υπήρχε μόνο ένας θάνατος (0,3%) με βάση τα χθεσινά στοιχεία. Από τα κρούσματα ηλικίας από 50-59 ετών τρία άτομα απεβίωσαν, και στην κατηγορία 60-69 έτη έχουμε 37 απώλειες. 114 θάνατοι σημειώθηκαν στην κατηγορία 70-79 ετών (31,9% ) και 202 στην κατηγορία άνω των 80 ετών, ποσοστό που φτάνει το 56,6%.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, 583 από τα διαγνωσμένα κρούσματα τη στιγμή της δημοσίευσης αποτελούν εργαζόμενους στον χώρο της υγείας.

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει ότι 21% των κρουσμάτων βρίσκονται στο νοσοκομείο και 12% σε ΜΕΘ. Κανείς ασθενής στην ηλικιακή ομάδα των 0-18 ετών δεν χρειάστηκε νοσηλεία σε εντατική μονάδα. Όσιον αφορά στους ασθενείς που νοσηλεύονται, το 10% είναι μεταξύ 19 και 50 ετών, το 46% μεταξύ 51 και 70 ετών και το 44% πάνω από 70 ετών.

Ερήμωσε η Θεσσαλονίκη λόγω κορωνοϊού: Εικόνες «Ουχάν» στο κέντρο της πόλης...(ΦΩΤΟ) Ερήμωσε η Θεσσαλονίκη λόγω κορωνοϊού: Εικόνες «Ουχάν» στο κέντρο της πόλης...(ΦΩΤΟ) Ερήμωσε η Θεσσαλονίκη λόγω κορωνοϊού: Εικόνες «Ουχάν» στο κέντρο της πόλης...(ΦΩΤΟ) Ερήμωσε η Θεσσαλονίκη λόγω κορωνοϊού: Εικόνες «Ουχάν» στο κέντρο της πόλης...(ΦΩΤΟ)

pentapostagma.gr/voria.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares