Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΕΡΓΟΣΕ: Το σκάνδαλο των 37 εκατομμυρίων και ο ρόλος του Παναγιώτη Πικραμμένου-ΒΙΝΤΕΟ

Το πόρισμα – φωτιά Ρακιντζή και η παρέμβαση του νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Όλοι πλέον κάνουν λόγο για τις διαχρονικές ευθύνες που οδήγησαν στην απαξίωση των σιδηροδρόμων. Είναι προφανές ότι λέγοντας ευθύνες, αναφερόμαστε στο πρωτοφανής πλιάτσικο που έγινε σε βάρος του ΟΣΕ και των θυγατρικών του, με δισεκατομμύρια που χάθηκαν, για τα οποία πλέον έχει παρέμβει ο ευρωπαίος εισαγγελέας και η Κομισιόν παραπέμπει την χώρα μας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή με το σκάνδαλο 37 εκατομμυρίων που είχε αποκαλύψει ο πρώην ελεγκτής Δημόσιας διοίκησης.

Στην υπόθεση αυτή λοιπόν είχε παρέμβει ο τότε Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής και είχε συντάξει πόρισμα 173 σελίδων με το οποίο έκρινε η εταιρεία των εργολάβων έπρεπε να πληρώσει στην ΕΡΓΑΟΣΕ ένα τεράστιο ποσό δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. 37 εκατομμυρίων €, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιάννη Ντάσκα.

Ο Παναγιώτη Πικραμένος, νυν αντιπρόεδρος του Μητσοτάκη, το 2014 ορίστηκε ως πρόεδρος – επιδιαιτητής στην συγκεκριμένη υπόθεση ΕΡΓΑ ΟΣΕ-ΑΚΤΩΡ.

Η εταιρεία των εργολάβων προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, αλλά πολύ δύσκολα θα κέρδιζε με τέτοιο επιβαρυντικό πόρισμα.Τότε η κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου έκανε μια τροπολογία στο νόμο και έδωσε την δυνατότητα να λυθεί η υπόθεση με διαιτησία!

Ορίστηκαν διαιτητές (ένας ο Μιχάλης Σταθόπουλος της γνωστής οικογένειας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και επιδιαιτητής ο Παναγιώτης Όθωνα Πικραμένος. Και η εργολαβική εταιρεία….ξεπικράθηκεΔικαιώθηκε και δεν πλήρωσε τίποτα στην ΕΡΓΑΟΣΕ,την λειτουργία της οποίας βλέπουμε σήμερα με τρόπο δραματικό στο δυστύχημα των Τεμπών,το μεγαλύτερο στην ιστορία της χώρας.

Αρκετά χρόνια μετά την επιτυχή διαιτησία ο Παναγιώτης Πικραμένος έγινε Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ίσως διάβασε ότι η οικογένεια ήταν παλαιά αρχοντική και επιτυχημένη και διέμενε στην Ακαδημίας παλαιά σε σπίτι 18 δωματίων…

Δείτε την αποκάλυψη του Γιάννη Ντάσκα καθώς και τα σχετικά έγγραφα, στην εκπομπή Alert στην πολιτική με τον Ανδρέα Παπακυριακόπουλο.

newsbreak.gr

Shares