Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Έργο εμπρηστών η καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια; Τι δείχνουν οι πρώτες έρευνες της πυροσβεστικής….

Εμπρησμός είναι η καταστροφική φωτιά που κατακαίει την Εύβοια σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός Open. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ από τις πρώτες στιγμές που ξέσπασε η πυρκαγιά εκτός από τις μονάδες πυρόσβεσης, πήγε στην Εύβοια και ειδικό κλιμάκιο εγκλημάτων εμπρησμού του πυροσβεστικού σώματος.


Όλες οι πληροφορίες που είχαν οι πυροσβέστες από την αρχή έκαναν λόγο για μεγάλο ενδεχόμενο εμπρησμού. Πλέον όμως υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις και πληροφορίες πως η φωτιά στην Εύβοια ξεκίνησε από το ανθρώπινο χέρι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης όταν ένα, μπορεί και δυο άτομα κινούνται με όχημα ανάμεσα στα χωριά Σταυρό και Μακρυμάλλη στην κεντρική Εύβοια. Στις 3.15 σταμάτησε το αυτοκίνητο επί του επαρχιακού δρόμου, βγήκε από το αμάξι και περπάτησε 50 μέτρα μέσα στο δάσος. Εκεί έβαλε την πρώτη πυρκαγιά. Δεν σταμάτησε όμως εκεί, επέστρεψε στο αυτοκίνητο και συνέχισε για 100 μέτρα την διαδρομή του και σταμάτησε και πάλι. Περπάτησε και πάλι καμιά πενηνταριά μέτρα μέσα στο δάσος και έβαλε την δεύτερη εστία.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί το καταστροφικό του έργο και ακολουθώντας την ίδια τακτική άναψε την τρίτη και τελευταία εστία φωτιά 100 μέτρα πιο κάτω. Από εκεί εξαφανίζεται ο εμπρηστής ή οι εμπρηστές με τις αρχές πλέον να τον ή τους αναζητούν.

Από την έρευνα που έχουν κάνει στα σημεία όπου μπήκαν οι φωτιές από το χέρι του εμπρηστή δεν έχουν βρεθεί ευρήματα, δηλαδή γκαζάκια η μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό και θεωρούν πως αυτός που έβαλε την πυρκαγιά την έβαλε είτε με αναπτήρα, είτε με σπίρτα, είτε με κάποιο στουπί , συνεχίζουν όμως τις έρευνες μήπως και βρεθεί κάτι.

Εμπρησμός η φωτιά στην Εύβοια! Τι λένε τα πρώτα στοιχεία

Ανθρώπινο χέρι έβαλε την πυρκαγιά στην Εύβοια σύμφωνα με τις έρευνες των αρχών. Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν ένα μπορεί και δύο άτομα, ξεκίνησαν το καταστροφικό έργο τους, κινούμενοι ανάμεσα στα χωριά Σταυρός και Μακρυμάλλη. Σταμάτησαν κα κινήθηκαν μέσα στο δάσος, όπως αναφέρει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Μαρίνου Αλειφέρη στο κεντρικό δελτίο του Open TV.

Στη συνέχεια, γύρισαν στο αυτοκίνητο και συνέχισαν για περίπου 200 μέτρα. Έβαλαν και τη δεύτερη εστία και μετά από λίγο έβαλαν την τρίτη εστία.

Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν από την περιοχή. Δεν έχουν βρεθεί ευρήματα και θεωρούν από την πυροσβεστική ότι την έβαλαν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αφήσουν ίχνη.

 

 

newsit.gr

Shares