Πέμπτη , 20 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ …ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ

Ζούμε ή πεθαίνουμε, η εφορία είναι ο μόνος κερδισμένος, αφού όπως αποδεικνύεται απο σχετική έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών, ο μέσος εργαζόμενος Έλληνας, εργάζεται απο 171 έως 185 μέρες το χρόνο για το κράτος, δηλαδή για να βγάλει τους φόρους που πληρώνει ετησίως.


Αν υποθέσουμε ότι αυτές οι 171 μέρες που έπρεπε να εργαστούμε για το κράτος πέρασαν, μιας και βρισκόμαστε στον Ιούνιο, απο σήμερα μόλις εργαζόμαστε για πρώτη ημέρα για τον εαυτό μας.
Ότι ξοδέψαμε λοιπόν απο την αρχή του χρόνου το … χρωστάμε και άρα, ας έρεθι οποισδήποτε να μιλήσεις για ευημερία και ποιότητα ζωής στον Έλληνα πολίτη.
Οι ανάγκες του κράτους φαίνεται ότι έχουν προτεραιότητα, και η πληρωμή τους υποστηρίζεται απο τον κρατικό μηχανισμό, που ‘οτι κι αν γίνει, τα λεφτά του θα τα πάρει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τα λεφτά που πληρώσαμε σε φόρους και εισφορές για το 2022, είναι μάλιστα, διπλάσια, απ’ τα ποσά που πληρώσαμε για τις βασικές μας ανάγκες, τρόφιμα, γιατρούς, μετακίνηση, εκπαίδευση.
Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, το κακό δεν είναι οτι πληρώνουμε βαριά φορολογία οι Έλληνες, αλλά και ότι δεν έχουμε ανταποδοτικότητα απο την πληρωμή των φόρων.

Shares