Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Ερευνητών και στρατός συνεργάζονται για τον εντοπισμό κινδύνων στις εκμετάλλευση Σπάνιων Γαιών

Τα κρίσιμα ορυκτά και υλικά περιλαμβάνουν μέταλλα σπάνιων γαιών που χρησιμοποιούνται σε κράματα που απαιτούν επιδόσεις σε υψηλές θερμοκρασίες και απαιτούνται για την κατασκευή μιας ευρείας σειράς στρατιωτικών συσκευών


Το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Worcester (WPI) και το Εργαστήριο Ερευνών Ανάπτυξης Μάχης του Στρατού των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την έναρξη μιας πρωτοβουλίας με στόχο τον εντοπισμό κινδύνων στην αλυσίδα εφοδιασμού για κρίσιμα ορυκτά και υλικά, όπως μέταλλα σπάνιων γαιών που χρησιμοποιούνται σε κράματα που απαιτούν επιδόσεις σε υψηλές θερμοκρασίες και απαιτούνται για την κατασκευή μιας ευρείας σειράς στρατιωτικών συσκευών.

 

Με την ονομασία «The Materials Recovery Technologies for Defense Supply Resiliency», το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιήσει έως και 25 εκατομμύρια δολάρια από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για να διασφαλίσει ότι κρίσιμες προμήθειες είναι διαθέσιμες όταν χρειάζεται, να περιορίσει την εξάρτηση από ξένους πόρους στην κατασκευή και να παρέχει υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.

Επτά αμερικανικά και διεθνή πανεπιστήμια και έξι μέλη του κλάδου συμμετέχουν επίσης στο έργο, το οποίο έχει λάβει 7,6 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από το Κογκρέσο, μεταδίδει το Mining.com.

«Η εθνική μας ασφάλεια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αδιάλειπτη παροχή όλων των ειδών υλικών. Ως εκ τούτου, η ανάκτηση και η ανακύκλωση διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη διατήρηση της ανθεκτικότητας στην εφοδιαστική αλυσίδα», δήλωσε ο Brajendra Mishra, ένας από τους καθηγητές του WPI που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία, σε δήλωση μέσων ενημέρωσης. «Αυτή η προσπάθεια θα διατηρήσει τη ροή προϊόντων και τεχνολογιών προς το Υπουργείο Άμυνας και την εθνική μας βιομηχανική βάση. Επιπλέον, το πρόγραμμα προορίζεται να δημιουργήσει υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, ενεργειακά αποδοτικά και οικονομικά βιώσιμα μέσω της ανακύκλωσης».

Τα κύρια καθήκοντα της ομάδας περιλαμβάνουν την ανάπτυξη μεθόδων για την ανάκτηση κρίσιμων υλικών, την εφαρμογή προηγμένων τεχνικών κατασκευής, τον εντοπισμό διαδικασιών ανάκτησης μεταλλικών υλικών απορριμμάτων πεδίου και τη μελέτη της χρήσης ανακυκλωμένων πολυμερών υλικών.

«Το WPI θα αξιοποιήσει τη δουλειά του με το Centre for Resource Recovery and Recycling (CR3), το πρώτο ερευνητικό κέντρο στη χώρα αφιερωμένο στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για τη μεγιστοποίηση της ανάκτησης και ανακύκλωσης μετάλλων που χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικά προϊόντα και κατασκευές», είπε ο Mishra.

Πάνω από 100 βιομηχανικοί επιστήμονες, καθηγητές του WPI και πτυχιούχοι και προπτυχιακοί φοιτητές συμμετέχουν σε περισσότερα από 20 ερευνητικά έργα που θα υποστηρίξουν αυτό το πρόγραμμα. Οι ερευνητές προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Purdue. Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ιλινόις/GTI; Πανεπιστήμιο της Μινεσότα; Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ; Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Καναδάς; Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ, Αυστραλία; και KU Leuven, Βέλγιο. Οι εταίροι του κλάδου περιλαμβάνουν τα Applied Materials. GDB International; Grensol; Gopher Resource; και Indium Corporation.

«Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία για την υποστήριξη της εγχώριας αλυσίδας εφοδιασμού και την προώθηση της βιώσιμης παραγωγής κρίσιμων υλικών για τη βιομηχανία των ΗΠΑ», δήλωσε ο Joseph Grogan, επικεφαλής τεχνολογίας στην Gopher Resource. «Ανυπομονούμε να εργαστούμε σε πολλά καινοτόμα έργα για το πρόγραμμα».

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares