Δευτέρα , 6 Φεβρουαρίου 2023

Έρευνες για δεύτερη δολιοφθορά στους γερμανικούς σιδηροδρόμους

Έρευνα διεξάγεται από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας εις βάρος των αγνώστων που έκοψαν καλώδια των κρατικών σιδηροδρόμων της χώρας την Κυριακή (11/12) στο Έσεν της δυτικής Γερμανίας.

Η έρευνα αυτή διενεργείται, καθώς η προαναφερόμενη δολιοφθορά αποτελεί τη δεύτερη σε βάρος της Deutsche Bahn μέσα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών.

Η γραμμή, που υπέστη τη δολιοφθορά και την οποία χρησιμοποιούν μόνο φορτηγά τρένα, έκλεισε για μερικές ώρες μετά την επίθεση αυτή, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Deutsche Bahn, επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ του περιοδικού Der Spiegel.

Ο εκπρόσωπος αυτός ανέφερε ότι οι συνέπειες ήταν πολύ περιορισμένες καθώς η γραμμή χρησιμοποιείται ελάχιστα τις Κυριακές και είχε επισκευαστεί πλήρως μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Η πρώτη δολιοφθορά πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, όπου κόπηκαν καλώδια οπτικών ινών σε τρία σημεία, με τις αρχές να αποδίδουν την ενέργεια αυτή σε σαμποτάζ. Υπενθυμίζεται ότι, ο υπουργός Μεταφορών Φόλκερ Βίσινγκ σε συνέντευξη τύπου που είχε δώσει είχε δηλώσει ότι πρόκειται για «ηθελημένη» και «στοχευμένη ενέργεια», με τις αστυνομικές αρχές της χώρας να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται πίσω από την πράξη αυτή να ελλοχεύουν πολιτικά κίνητρα. Ωστόσο, δεν υπήρξε ένδειξη για εμπλοκή κάποιου ξένου κράτους στην υπόθεση.

 

cnn.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares