Τρίτη , 28 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΡΕΥΝΑ -ΣΟΚ:Τα σούπερ μάρκετ αποτελούν τη μεγαλύτερη εστία μετάδοσης του κορονοϊού

ΕΡΕΥΝΑ -ΣΟΚ: Νέα έρευνα ότι  τα σούπερ μάρκετ είναι  εστίες με την μεγαλύτερη πιθανότητα να κολλήσει κάποιος κορωνοϊό προκαλεί ανησυχία.

Η έρευνα της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England) έδειξε πως τα σούπερ μάρκετ αποτελούν την νούμερο 1 εστία μετάδοσης της Covid-19, με τα σχολεία να ακολουθούν.

Την στιγμή που κλείνουν εμπορικά κέντρα ,σχολεία και εστίαση τα οποία συμφωνα με τα παρακάτω στοιχεία εμφανίζουν χαμηλότερες πιθανότητες να κολλήσουν κορωνοϊό.

Τα μέρη που αποτελούν τις μεγαλύτερες εστίες μετάδοσης σύμφωνα με την έρευνα:

Τα στοιχεία της μελέτης έδειξαν ότι 128.808 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μεταξύ 9 και 15 Νοεμβρίου. Όλοι αυτοί ανέφεραν τους 9.789 πιο συχνούς χώρους που είχαν επισκεφτεί, σύμφωνα με τη βρετανική Independent.

Η τοποθεσία που πήγαιναν πιο πολύ ήταν τα σούπερ μάρκετ, πράγμα αναμενόμενο καθώς είναι από τους λίγους χώρους που ακόμα και εν μέσω lockdown δεν μπορεί να αποφύγει κανείς το να πάει. Αποτελεί λοιπόν τον κύριο χώρο συγχρωτισμού μεγάλης μερίδας ανθρώπων και σύμφωνα με την έρευνα, κεντρική εστία μετάδοσης.

 

Η Αγγλία αυτή τη στιγμή διανύει το δεύτερο lockdown και τα αυστηρά μέτρα έχει ανακοινωθεί πως θα ισχύουν μέχρι τις 2  Δεκεμβρίου με μια παράτασή τους να αποτελεί πιθανό σενάριο.

ΠΗΓΗ: Public Health England, Independent

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares