Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ: Η αύξηση & η θανάτωση ζώων για είδη πολυτελείας θα μπορούσαν να προκαλέσουν την επόμενη πανδημία…(ΒΙΝΤΕΟ)

Η αύξηση και η θανάτωση ζώων για”εξωτικά δέρματα” που θα κοσμούν πολυτελή αντικείμενα, θα μπορούσαν να προκαλέσουν την επόμενη πανδημία…

Η αύξηση και η θανάτωση εξωτικών ζώων για είδη μόδας «πολυτέλειας» μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εκδήλωσης επικίνδυνων ασθενειών όπως το COVID-19 και η PETA ζητά τον πλήρη τερματισμό των εκμεταλλεύσεων εξωτικών ζώων.

Πολλοί αλιγάτορες και κροκόδειλοι που εκτρέφονται σε αγροκτήματα που εκμεταλλεύονται το δέρμα τους, διατηρούνται συγκεντρωμένοι μαζί σε εξαιρετικά ανθυγιεινές συνθήκες, το ένα πάνω από το άλλο σε στυλό με νερό. Αυτό δημιουργεί ένα δυνητικά σημαντικό-εύφορο έδαφος αναπαραγωγής για πολλά ζωονοσογόνα παθογόνα (αιτιολογικοί παράγοντες ασθενειών που μπορούν να εξαπλωθούν από άλλα ζώα σε ανθρώπους), όπως η σαλμονέλα, το vibrio, το Aeromonas spp., Το Pseudomonas spp., Το E. coli , το trichinella, ο ιός του Δυτικού Νείλου, και άλλοι – όλοι οι κροκοδείλοι έχουν βρεθεί ότι μεταφέρουν και πιθανώς μεταδίδονται στον άνθρωπο.

Μία μυστική έρευνα της PETA σε ένα αγρόκτημα αλιγάτορα του Τέξας έδειξε ότι οι αλιγάτορες διατηρήθηκαν σε νεκρό νερό και σκοτεινά υπόστεγα χωρίς φως του ήλιου, καθαρό αέρα, καθαρό νερό ή βασική ιατρική περίθαλψη. Οι εργαζόμενοι έπρεπε να αισθάνονται τριγύρω στο νερό με τα χέρια και τα πόδια τους για να προσπαθήσουν να πιάσουν τα ζώα που αγωνίζονται. Με ελάχιστο ή και καθόλου εξοπλισμό ασφαλείας που τους δόθηκε, υπήρχαν συχνά περιστατικά τραυματισμών και δαγκωματιών.

Δείτε το βίντεο:

 

peta.org

Shares