Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022

Έρευνα: Ποιες από τις 10 κατηγορίες επαγγελματιών είναι “αξιόπιστοι” ως θεσμοί

[adrotate group="4"]
Εμπιστεύσου με, είμαι γιατρός. Έτσι λέει η πολύ συνηθισμένη φράση και όπως αποκαλύπτει έρευνα της Ipsos, οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου είναι πράγματι η πιο αξιόπιστη ομάδα στον κόσμο.

Συνολικά το 64 τοις εκατό είπε ότι πιστεύει ότι οι γιατροί είναι αξιόπιστοι, ενώ μόλις το 10 τοις εκατό είπε ότι μάλλον δεν τους εμπιστεύεται – με αποτέλεσμα ένα καθαρό επίπεδο εμπιστοσύνης 54 τοις εκατό. Οι επιστήμονες ήταν πολύ πίσω με καθαρή αξιοπιστία 51%, ενώ οι δάσκαλοι ολοκλήρωσαν την πρώτη τριάδα με 43%.

Στην άλλη άκρη της κλίμακας, οι πολιτικοί έχουν βγει ως η λιγότερο αξιόπιστη ομάδα ανθρώπων με καθαρό σκορ -52 τοις εκατό. Η Μαλαισία και η Ινδία εμφάνισαν τα υψηλότερα επίπεδα εμπιστοσύνης στους πολιτικούς – 18 και 19 τοις εκατό, αντίστοιχα, δήλωσαν ότι τους εμπιστεύονται εκεί.

Η Αργεντινή και η Κολομβία είχαν τη λιγότερη εμπιστοσύνη – 3 και 4 τοις εκατό. Η Μαλαισία και η Ινδία ήταν στην πραγματικότητα τα κράτη με τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην έρευνα όταν έλαβαν υπόψη τις απαντήσεις σε όλες τις κατηγορίες. Η Κολομβία και η Χιλή εμπιστεύονταν λιγότερο.

Infographic: The Most and Least Trusted People in the World | Statista

 

 

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares