Δευτέρα , 3 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Έρευνα: Όλο και λιγότερο έως καθόλου μετανάστες προτιμούν οι Ευρωπαίοι

“Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους θέλουν λιγότερους μετανάστες να μετακομίσουν στη χώρα τους”, σύμφωνα με έρευνα που είχε δημοσιευθεί από το Αμερικάνικο και αριστερό περιοδικό, POLITICO.

Το 51% των ερωτηθέντων από 10 χώρες της ΕΕ — Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία, Πολωνία, Γαλλία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία — είπε ότι θα πρέπει να επιτρέπεται σε λιγότερους ή καθόλου μετανάστες να μετακομίσουν στη χώρα τους, σε σύγκριση με ένας παγκόσμιος μέσος όρος 45%, διαπίστωσε το Pew Research Center.

Το 35% των Ευρωπαίων ερωτηθέντων δήλωσε ότι ήθελε περίπου τον ίδιο αριθμό μεταναστών να έρθουν στις χώρες τους, ενώ το 10 τοις εκατό είπε ότι οι χώρες τους θα πρέπει να επιτρέπουν περισσότερους μετανάστες. Μεγάλες πλειοψηφίες στην Ελλάδα (82 τοις εκατό), την Ουγγαρία (72 τοις εκατό), την Ιταλία (71 τοις εκατό) και τη Γερμανία (58 τοις εκατό) δήλωσαν ότι θα πρέπει να επιτρέπεται σε λιγότερους ή καθόλου μετανάστες να μετακινούνται στις χώρες τους. Ο αριθμός των ατόμων που υποστήριξαν λιγότερη μετανάστευση ήταν λιγότερο από το ήμισυ στη Γαλλία (41 τοις εκατό), την Ολλανδία (39 τοις εκατό), το Ηνωμένο Βασίλειο (37 τοις εκατό) και την Ισπανία (30 τοις εκατό).

Σύμφωνα με τη μελέτη, πολλοί ερωτηθέντες ανησυχούν επίσης για άτομα που φεύγουν για να εργαστούν σε άλλη χώρα. Μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα, η Ελλάδα και η Ισπανία – δύο χώρες που έχουν δει σημαντικό αριθμό ανθρώπων να μετακινούνται στο εξωτερικό από την οικονομική κρίση του 2008 – είχαν τα υψηλότερα ποσοστά ανθρώπων που είπαν ότι αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο ή μέτρια μεγάλο πρόβλημα, με 89 τοις εκατό και 88 τοις εκατό αντίστοιχα. Οι Ολλανδοί (19 τοις εκατό) και οι Σουηδοί (18 τοις εκατό) ερωτηθέντες ανησυχούσαν λιγότερο για αυτό. Η έρευνα δημοσιεύθηκε την ίδια ημέρα που περισσότερες από 150 χώρες επικύρωσαν ένα διεθνές σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση που είχε πυροδοτήσει εσωτερικές διαμάχες σε κυβερνώντα κόμματα και κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη.

 

* Η έρευνα δημοσιεύθηκε το 2018

POLITICO

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares