Σάββατο , 24 Αύγουστος 2019
Τελευταία Νέα

EΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ! Θα ψηφίσεις με γνώμονα το ελληνικό συμφέρον ή το κομματικό οπαδιλίκι;…

Aν ρίξει κάποιος μία ματιά στα ψηφοδέλτια των δύο μεγάλων κομμάτων, θα συνειδητοποιήσει την ένδεια του πολιτικού μας συστήματος και τον πώς προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την έλλειψη προγράμματος.

Να μιλήσουμε για το ΣΥΡΙΖΑ με υποψηφίους όπως η κα Κουντουρά ή ο κος Δανέλλης που ‘ανταμείφτηκαν’ για τη στάση τους στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ή για τη Νέα Δημοκρατία με υποψήφιους όπως οι κκ Καιρίδης, Γουλά ή Ελευθεριάδης;

H αλήθεια είναι μία. Από τη στιγμή που τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ πρόγραμμα να παρουσιάσουν στο λαό προχωρούν σε μία οπαδική λογική περιχαράκωσης του εκλογικού τους κοινού. «Εμείς κι εσείς» είναι ουσιαστικά η προεκλογική αντιπαράθεση. Φυσικά ούτε λόγος για τα μεγάλα ζητήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες ευρωβουλευτές στο προσεχές μέλλον. Είδαμε άλλωστε και στην θητεία που λήγει πως αντιμετώπισαν την πτώχευση της χώρας….

Οι αλλαγές στην οικονομία και το κράτος, η επίλυση του δημογραφικού αλλά και οι διεθνείς προκλήσεις από την αστάθεια στην γειτονιά μας, δεν αντιμετωπίζονται με ατάκες και συνθήματα.

Χρειάζονται συμμαχίες εντός Ευρώπης, λόγος στέρεος και δομημένος πάνω στη λογική του αμοιβαίου συμφέροντος, καθώς σε άλλη περίπτωση όλα καταρρέουν.

Το θέμα είναι πως όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης, ο κάθε ψηφοφόρος ψηφίζει μόνος.

Θα ψηφίσει με γνώμονα το ελληνικό συμφέρον ή το κομματικό οπαδιλίκι;…

Tζουγανάτος Διονύσιος

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares