Κυριακή , 14 Απριλίου 2024

Έρχεται έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Κακοκαιρία, καιρός, χιόνια

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει αντιπαράθεση ανάμεσα στους μετεωρολόγους για τον καιρό και για το αν θα πέσουν χιόνια ή όχι στην Αττική. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, θα βγει έκτακτο δελτίο καιρού αύριο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού αναμένεται να βγάλει την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πάντως, το τελευταίο διάστημα υπάρχει αντιπαράθεση ανάμεσα στους μετεωρολόγους για τον καιρό και για το αν θα πέσουν χιόνια ή όχι στην Αττική. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, θα βγει έκτακτο δελτίο καιρού αύριο.

Γιάννης Καλλιάνος: «Αύριο οι τελικές απαντήσεις για τον πιθανό χιονιά της Κυριακής»
Ο Γιάννης Καλλιάνος ζητεί ψυχραιμία, καθώς «αύριο θα υπάρξουν οι τελικές απαντήσεις για τον πιθανό χιονιά της Κυριακής». Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΘΑΝΟ ΧΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Μέχρι και το Σάββατο, για την Αττική, ισχύει ότι σας έχω πει εδώ και μέρες. Ότι δηλαδή δεν περιμένουμε τίποτα από άποψη χιονοπτώσεων και το πολύ το βράδυ του Σαββάτου να χιονίσει στα πολύ ψηλά της Πεντέλης και της Πάρνηθας.

Για την Κυριακή υπάρχει ακόμη μια αξιοπερίεργη διχογνωμία μεταξύ των μοντέλων. Φαίνεται να έρχεται μια σημαντική ψυχρή εισβολή αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποιες περιοχές ή και σε ποια υψόμετρα θα χιονίσει.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υποψηφιότητα από την Κυριακή και έπειτα για χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα δίνουν οι παρακάτω περιοχές:

  • Πήλιο
  • Σποράδες
  • Εύβοια
  • Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική
  • Ανατολική Πελοπόννησος
  • Νησιά του Αιγαίου

Όμως, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας όπως τόσες ημέρες που φωνάζω ότι δεν θα γίνει τίποτα στην Αττική μέχρι και το Σάββατο και ότι πρόκειται για έναν «μούφα» χιονιά που δήθεν περιμέναμε έως τότε, αύριο Παρασκευή θα σας δώσω τα τελικά στοιχεία για την πιθανή εξέλιξη του καιρού από την Κυριακή και έπειτα».

Σάκης Αρναούτογλου: «Μικρής διάρκειας χιονοπτώσεις το Σάββατο στα ηπειρωτικά ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο»

Από την άλλη, ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του στο Facebook επαναλαμβάνει όσα είχε πει τις τελευταίες ημέρες για το ενδεχόμενο χιονοπτώσεων ακόμα και σε πεδινές περιοχές το ερχόμενο Σαββακύριακο (4 με 5 Φεβρουαρίου).

Πηγή: newsbomb.gr

Shares