Πέμπτη , 26 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Ερντογάν: Η έπαρση, η χλιδή και τα… δρακόντεια μέτρα ασφαλείας του ψευτοσουλτάνου

Ερντογάν: Η έπαρση, η χλιδή και τα... δρακόντεια μέτρα ασφαλείας του ψευτοσουλτάνου

Ερντογάν: Δεν προκαλεί μόνο με τις δηλώσεις του ο Ερντογάν προς Ελλάδα και Κύπρο αλλά και με την χλιδάτη ζωή στο παλάτι  του και όλα τα οφέλη που επωμίζεται την στιγμή που οι Τούρκοι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ζουν στα όρια της φτώχειας.

Δεν είναι μόνο το υπέρογκο ποσό που στοιχίζει στον τουρκικό λαό το «χρυσό» παλάτι του Ερντογάν ο ίδιος εμφανίζεται να κυκλοφορεί με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με το κόστος να επωμίζεται ο τουρκικός λαός και όλα αυτά την στιγμή που η οικονομία της Τουρκίας βρίσκεται σε δίνη με την τουρκική λίρα να σημειώνει αρνητικά ρεκόρ.

 

Το «χρυσό» παλάτι του Ερντογάν

Τρανό παράδειγμα η επίσημη κατοικία του που βρίσκεται στα περίχωρα της Αγκυρας. Στη κορυφή ενός λόφου με θέα την πόλη, το «Λευκό Σεράι», όπως είναι γνωστό το προεδρικό μέγαρο, έχει έκταση 300.000 τ.μ. και είναι 30 φορές το μέγεθος του Λευκού Οίκου, ενώ πιστεύεται πως είναι το μεγαλύτερο παλάτι που χτίστηκε στον κόσμο τα τελευταία 100 χρόνια.

Στην τεράστια έκταση υπάρχουν κήποι, λίμνες και 1.100 δωμάτια, εκ των οποίων τα 250 είναι για αποκλειστική χρήση του Ερντογάν και της οικογένειάς του. Βασικό χαρακτηριστικό είναι η χλιδή του με μαρμάρινα δάπεδα, χρυσές λεπτομέρειες, μεταξένιες κουρτίνες και πανάκριβους πολυελαίους. Λέγεται πως η αξία των χαλιών αγγίζει τα 7,44 εκατ. ευρώ, ένα ρολό ταπετσαρίας 2.100 ευρώ, ενώ κάθε ποτήρι κοστίζει 265 ευρώ.

Tουρκικό "παλάτι": Ο Ερντογάν τριπλασίασε τα έξοδα των "ανακτόρων" του - «Ζει στον ροζ κόσμο του»...(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Την ώρα που συζήτηση για τον νέο προϋπολογισμό της Τουρκίας έχει ήδη ξεκινήσει στην τουρκική εθνοσυνέλευση και ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κηρύσσει εκστρατείες ψωμιού για τους φτωχούς, η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση «βγάζει στη φόρα» τα… απόκρυφα έξοδα του προεδρικού Μεγάρου του Ερντογάν, που φέτος τριπλασιάστηκαν εν μέσω κορονοϊού και καταπόντισης της λίρας, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη.

Η εφημερίδα «Τζουμχουριέτ», που πρόσκειται στην αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι ενώ οι άνθρωποι αγωνίζονται να αγοράσουν το ψωμί τους, ο προϋπολογισμός των ανακτόρων αυξήθηκε κατά περίπου τρεις φορές.

Tουρκικό "παλάτι": Ο Ερντογάν τριπλασίασε τα έξοδα των "ανακτόρων" του - «Ζει στον ροζ κόσμο του»...(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Tουρκικό "παλάτι": Ο Ερντογάν τριπλασίασε τα έξοδα των "ανακτόρων" του - «Ζει στον ροζ κόσμο του»...(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Η Διεύθυνση Στρατηγικής και Προϋπολογισμού της τουρκικής προεδρίας συνέκρινε τις δαπάνες του προεδρικού μεγάρου τους πρώτους 6 μήνες του 2020 με τις δαπάνες τους πρώτους 6 μήνες του προηγούμενου έτους (2019) και οι δαπάνες από 21,9 εκατομμύρια λίρες το 2019 (2.3 εκατ. ευρώ), έφτασαν τα 81,8 εκατομμύρια λίρες το 2020 (8.8 εκατ. ευρώ).

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Μπαρίς Ατάι κατήγγειλε μόλις χθες ότι ο Ερντογάν ξοδεύει 4,5 εκατομμύρια λίρες την ημέρα (500 χιλιάδες ευρώ), πέραν των κονδυλίων που προβλέπει για το προεδρικό ο ετήσιος προϋπολογισμός.

Ο νέος προϋπολογισμός για το 2021 προβλέπει πάντως 14.8 δισ. λίρες ως ετήσιο κονδύλι για το παλάτι (1.6 δισ. ευρώ), ενώ για το υπ. Άμυνας 51.5 δισ. λίρες (5.5 δισ. ευρώ).

 

Βυθίζει τη χώρα στην κρίση ο Ερντογάν: «Αποκεφάλισε» την Κεντρική Τράπεζα

Με ένα προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στο σημερινό φύλλο της τουρκικής κυβέρνησης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αιφνιδιαστικό τρόπο απομάκρυνε από τα καθήκοντα του τον πρόεδρο της «ανεξάρτητης» Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας Μουράτ Ουϊσάλ.

Στη θέση του, διόρισε τον υπεύθυνο «στρατηγικής και προϋπολογισμού» της τουρκικής προεδρίας και πρώην υπουργό Οικονομικών Νατζί Αγμπάλ.

Ο Ουϊσάλ ήταν ο πρόεδρος που κατηγορούσαν όλοι οι οικονομικοί αναλυτές, επειδή ασκούσε μια νομισματική πολιτική σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Ερντογάν.

Αυτή είναι η δεύτερη αλλαγή που γίνεται στην ηγεσία της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας εντός 16 μηνών. Ο Ουϊσάλ είχε αντικαταστήσει τον Μουράτ Τσετίνκαγια, ο οποίος είχε αρνηθεί να ασκήσει την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων, που του ζητούσε επίμονα ο πρόεδρος της Τουρκίας.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares