Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Επιβεβαιώθηκε ΞΑΝΑ ο Κ.Βελόπουλος! Η συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας -Αιγύπτου είναι έγκλημα – «Xάρισαν» Καστελόριζο και Κρήτη με «μειωμένη επήρεια»….

Επιβεβαιώθηκε ΞΑΝΑ ο Κ.Βελόπουλος! Η συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας -Αιγύπτου είναι έγκλημα - «Xάρισαν»  Καστελόριζο και Κρήτη με «μειωμένη επήρεια»....

Συγκεκριμένα η σημερινή υπογραφή αποτελεί ένα μοιραίο λάθος της κυβέρνησης που για μια άλλη φορά πράττει αδιαμφισβήτητα λάθος ,προσπαθώντας να πείσει μέσω των ΜΜΕ ότι η Ελλάδα κατάφερε μια σπουδαία νίκη σήμερα κάτι για το οποίο δεν υφίσταται αλλά ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Όλα τα ΜΜΕ ωστόσο συγχαίρουν τον Υπ.ΥΠΕΞ Ν.Δένδια ότι κατάφεραν μια νίκη  ρίχνοντας στάχτη στα μάτια και απέχοντας πολύ από την πραγματικότητα.

Στην αρχή σύμφωνα με πληροφορίες, το αρχικό πρόβλημα ήταν εάν το νησιώτικο σύμπλεγμα του Καστελλορίζου θα έχει ή όχι πλήρη επήρεια σε ΑΟΖ. Το Κάιρο δεν αρνείται ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ, αλλά θεωρούσε ότι το Καστελλόριζο, λόγω μεγέθους, έπρεπε να έχει περιορισμένη επήρεια.Όταν η ελληνική πλευρά εμφανίσθηκε διατεθειμένη να κάνει βήμα πίσω, η αιγυπτιακή πρόβαλε νέα απαίτηση: και τα νησιά Ρόδος, Κάρπαθος, Κάσος και Κρήτη να έχουν μικρότερη επήρεια.

Κάτι το οποίο έγινε σήμερα με την υπογραφή της συμφωνίας η οποία  φαίνεται να μην περιλαμβάνει όχι μόνο το Καστελλόριζο αλλά και την Ρόδο ολόκληρη. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες  θα προβλέπει αντί για τη μέση γραμμή (50% για τις δύο πλευρές) 55% για την Αίγυπτο και 45% για την Ελλάδα!

Ωστόσο η ΝΔ προσπαθεί να μας πείσει   με το επιχείρημα ότι η υπογραφή συμφωνίας είναι ο μόνος τρόπος να αμφισβητήσουμε το εκτός διεθνούς δικαίου μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης. Το επιχείρημα δεν είναι αβάσιμο, αλλά επουδενί δεν δικαιολογεί ούτε τη μερική οριοθέτηση, αλλά κυρίως τη μειωμένη επήρεια.

Μιλάμε για  έγκλημα ,η κίνηση της ΝΔ να παραχωρήσει τα εθνικά μας δικαιώματα

Ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης Κ.Βελόπουλος είχε τονίσει επανειλημμένως για το λάθος που θα έκανε αν υπέγραφε η ΝΔ την συμφωνία με την Αίγυπτο κάτι το οποίο η κυβέρνηση έκανε.

Ο Κ.Βελόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για μια Συμφωνία συμβιβαστική ,εκπτωτική,συνδιαχειριστική,συνεκμεταλλευτική και έτσι δεν καθορίζουμε ΑΟΖ.Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης   αναφέρθηκε και στον χάρτη της Συμφωνίας αποκαλύπτει ότι είναι μια κοροϊδία και φαίνεται ξεκάθαρα ποιος είναι ο χαμένος και ο κερδισμένος.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares