Τετάρτη , 2 Δεκεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

EΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΣ Βελόπουλου για τον λάθος αλγόριθμο της κυβέρνησης για τον Covid -19- ΣΟΚ

EΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΣ Βελόπουλου για τον λάθος αλγόριθμο της κυβέρνησης  για τον Covid -19- ΣΟΚ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης Κ.Βελόπουλος επιβεβαιώνεται μετά τις εξελίξεις με τον λάθος αλγόριθμο της κυβέρνησης σχετικά με το COVID-19

Ο Κ.Βελόπουλος αναφερόμενος στο θέμα χθες στην Βουλή επιβεβαιώνεται πανηγυρικά αποδεικνύοντας ότι το λογισμικό που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση λειτουργούσε με λάθος λογισμικό και έδινε λάθος αποτελέσματα.

Χαρακτηριστικά ο Κ.Βελόπουλος ανέφερε τα εξής: «Εμείς στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ συνεργαζόμαστε με επιστήμονες και μας είπαν τι ήταν αυτό που δεν κάνατε: χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Είναι λανθασμένο το αφήγημα της διαχείρησης της κρίσης. Δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα από την στιγμή που δεν κάνατε τεστ. Χωρίς επιδημιολογική αποτύπωση για το τι συμβαίνει βγάλατε αποφασεις για το καλοκαίρι και ανοίξατε τον τουρισμό, όμως χρησιμοποιήσατε λάθος λογισμικό και είχατε βέβαια λάθος αποτέλεσμα. Κάνατε τεστ στις πλατείες στα τυφλά. Στην Θεσσαλονίκη πήγανε οι πολίτες στις πλατείες και περίμεναν σαν τα πρόβατα για να κάνουν τεστ. Αυτό δεν είναι δειγματοληπτικός έλεγχος, δεν είναι επιδημιολογική επιτήρηση, αλλά μαγειρική. Δειγματοληπτικά πρεπει να γίνει αυτό»

Δείτε το βίντεο:

Ο αλγόριθμος EVA συνδυάζει τα δεδομένα από τα τεστ που γίνονται στις πύλες εισόδου αλλά και τα δεδομένα από την ειδική φόρμα που συμπληρώνουν οι ταξιδιώτες 24 ώρες πριν από την άφιξή τους στη χώρα μας. Έτσι δημιουργείται ένα προφίλ για κάθε επισκέπτη.

 

Δείτε παρακάτω το Δελτίο Τύπου για το COVID-19 από την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας τι αναφέρουν:

Μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε η ερευνητική ομάδα να έχει κάπου δημοσιευμένο τον αλγόριθμο σε επίπεδο πλήρους επιστημονικής εργασίας (scientific paper), ούτε επίσημα ούτε ως προ-δημοσίευση για σχολιασμό (preprint). Προτίθεται να υποβάλλει δύο τέτοιες εργασίες μέσα στο Δεκέμβριο, πιθανόν στα περιοδικά “Nature” και “Operational Research”. Αυτό σημαίνει ότι όταν στις αρχές του καλοκαιριού ελήφθη η κυβερνητική απόφαση για επιχειρησιακή εφαρμογή του αλγορίθμου EVA ως εργαλείο κατηγοριοποίησης επικινδυνότητας των ξένων τουριστών στα σύνορα δεν υπήρχε διαθέσιμη η επιστημονική-τεχνική περιγραφή του και άρα ήταν αδύνατο να αξιολογηθεί η αναμενόμενη αποτελεσματικότητά του για το σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με τις διευκρινήσεις, δεν εφαρμόστηκε κάποιο συγκεκριμένο κριτήριο αποτελεσματικότητας-αποδοχής του αλγορίθμου EVA πριν την επιχειρησιακή του εφαρμογή, πέρα από τη σύγκριση με τυχαία δειγματοληψία (σύγκριση με κατάσταση χωρίς EVA), δεδομένα προσομοιώσεων και τις γενικές οδηγίες από το ECDC. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι σε επιχειρησιακό επίπεδο η όποια αποτελεσματικότητα του αλγορίθμου EVA έχει επιβεβαιωθεί με επαρκή πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα από την Ελλάδα, κάτι που παραδέχεται και η ίδια η ερευνητική ομάδα, αναφέροντας ότι βασίστηκε κυρίως σε σχετική βιβλιογραφία από άλλους τομείς.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares