Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Επιβεβαιώνει Βελόπουλο Έλληνας καθηγητής παιδιατρικής στην Πενσυλβάνια για τις μάσκες σε δημοτικά – νηπιαγωγία (Βίντεο)

Μάσκες στα σχολεία ηλικία: Ο Δρ. Θεοκλής Ζαούτης (MD, MSCE, PhD) είναι κλινικός γιατρός, ερευνητής, καθηγητής και ηγετική φυσιογνωμία στον τομέα των παιδιατρικών λοιμωδών νοσημάτων. Ασχολείται ενεργά με τον τομέα της δημόσιας υγείας τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη. Είναι Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Perelman School of Medicine στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania (UPENN) και Διευθυντής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Philadelphia (CHOP)

Μάσκες στα σχολεία ηλικία: Οπως είπε ο καθηγητής αν και τα παιδιά πειθαρχούν στις μάσκες, όπως αποδείχθηκε τα παιδιά νοσούν λιγότερο και μεταδίδουν δυσκολότερα από ότι οι ενήλικες. Στην Ελλάδα τα σχολεία έκλεισαν όχι γιατί υπήρξαν πολλά κρούσματα στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία αλλά για να μειωθεί η κινητικότητα των κηδεμόνων που τα μετέφεραν από και προς τα σχολεία .

Βελόπουλος στη Βουλή κατά Τσιόδρα για τις μάσκες

Πάμε και στον κορωναϊό για τον οποίο έχει οριστεί να γίνει εδώ στο κοινοβούλιο ομιλία την Δευτέρα. Να δούμε λοιπόν τι έλεγε ο κ. Τσιόδρας: Μάρτιος: τα παιδιά κολλάνε εύκολα κορωναϊό. Απρίλιος: τα παιδιά δεν κολλάνε εύκολα κορωναϊό. Μάϊος: τα παιδιά θεραπεύουν τον κορωναϊό. Ιούνιος: τα παιδιά της γειτονιάς σου με πειράζουνε…. Και τώρα υποχρεώνει τα παιδιά να φορέσουν μάσκα. Πώς θα βάλουμε σε 12χρονα παιδιά μάσκα; Ξέρετε τι λέει ο ΠΟΥ για τις μάσκες στα παιδιά; Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΟΥ οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί πως δεν πρέπει να φορέσουν μάσκες παιδιά κάτω των 5-6 ετών. Στα παιδιά 6 – 11 ετών εξετάζεται ο αντίκτυπος της χρήσης μάσκας τόσο στη μάθηση όσο και στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη. Υπάρχουν δηλαδή επιπτώσεις. Και εσείς αποφασίζετε ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα πρέπει υποχρεωτικά να φορέσουν μάσκες. Το σπουδαιότερο είναι πως η Ελλάδα αποτελεί τη μοναδική εξαίρεση ευρωπαΪκής χώρας η οποία έχει τα αυστηρότερα μέτρα επιβολής της χρήσης μασκών. Πείτε μου εσείς μια χώρα της Ευρώπης στην οποία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Τι θέλετε να κάνετε με τη χώρα; Την κάνετε πειραματόζωο; Την κάνατε πειραματόζωο με τα μνημόνια θα την κάνετε και με τις μάσκες; Πέραν τούτου όμως, υπάρχει και το ζήτημα με την γνωστή εταιρεία που πουλά τις μάσκες. Πάνω στην συσκευασία των μασκών η εταιρεία αναγράφει το εξής: το προϊόν δεν προσφέρει προστασία στον χρήστη από τον ιό. Πιθανόν να προσφέρει μερική προστασία. Επιπλέον, αφού αποκλείσατε τις άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες κατασκευής μασκών, δώσατε τελικώς με απ’ ευθείας διαγωνισμό την προμήθεια σε συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία προσέφερε τιμή 0,78 ευρώ / μάσκα. Μιλάμε για 6,2 εκατ. ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση, όταν στην αγορά υπάρχει τιμή 0,40 ευρώ / μάσκα. Αυτό είναι τεράστιο σκάνδαλο και θα το βρούμε μπροστά μας. Η εταιρεία αυτή ανήκει σε κάποιον κ. Χούμπαβλη. Και εσείς κάνετε νόμους στο πόδι. Πήρατε απόφαση μέσα στη νύχτα. Σαν τους κλέφτες. Παραλάβατε τους φακέλους των εταιρειών και μετά 3 ώρες δώσατε πρωτόκολλο. Και γιατί ορίσατε τόσο σύντομες ημερομηνίες; Ποιά εταιρεία θα παραδώσει τόσες μάσκες μέσα σε 5 ημέρες; Μα είναι φυσικό αφού τις είχε έτοιμες. Και μετά λέτε ότι τον έλεγχο τον έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ. Και την ΚΕΔΕ ποιος την ελέγχει; Η ΝΔ! Ωραία!

Shares