Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Επίθεση στο Μετρό: Συνελήφθησαν τα δυο αδέρφια και ένας αστυνομικός

Oι δυο ανήλικοι δράστες είναι αδέρφια και θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. Συνελήφθη και ένας ειδικός φρουρός που γνώριζε και δεν μίλησε. Τους δράστες αναγνώρισε το θύμα τους οποίους πρόδωσε η κάμερα ασφαλείας.

Στην Ασφάλεια έχουν προσαχθεί από την Παρασκευή το βράδυ οι δυο δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη στο Μετρό που συγκλόνισε τη χώρα.

Οι δράστες είναι ανήλικοι και αδέρφια από την Ελλάδα και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Tα δυο αδέρφια δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές και δεν είναι σεσημασμένα.
Παράλληλα συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός, ο οποίος σύμφωνα με την έρευνα αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο συλληφθέντων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές.

Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και θα οδηγηθεί και αυτός στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στις αρχές είπε πως με τους φερόμενους ως δράστες είναι οικογενειακοί γνωστοί και μαζί τους επικοινώνησε η μητέρα τους ώστε να ζητήσει βοήθεια.

Την Παρασκευή το θύμα, ο 52χρονος σταθμάρχη του Μετρό, κλήθηκε στη ΓΑΔΑ και τους αναγνώρισε. Τα δυο αδέρφια ταυτοποιήθηκαν από τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο βαγόνι αλλά και από κουτάκια αναψυκτικών, όπως και από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν το συμβάν.

Το χρονικό της επίθεσης στο Μετρό που προκάλεσε σοκ

Ήταν μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης όταν ο σταθμάρχης του Μετρό στην Ομόνοια μπήκε σε έναν από τους συρμούς στην Ανθούπολη για να φτάσει στη δουλειά του.

Μέσα στο Μετρό, είδε δυο νεαρούς να μη φορούν μάσκα, όπως ήταν υποχρεωμένοι και να έχουν τα πόδια τους πάνω στα καθίσματα.

Ο σταθμάρχης τους έκανε παρατήρηση. Τους ζήτησε να φορέσουν μάσκες και θα να κατεβάσουν τα πόδια τους από τα καθίσματα που αργότερα θα κάθονταν άλλοι επιβάτες.

Αλλά εκείνοι τον έβρισαν και τον έφτυσαν. Φοβούμενος, όπως κατέθεσε, το να ξεφύγουν τα πράγματα, ο σταθμάρχης απομακρύνθηκε. Κατέβηκε στην Ομόνοια για να πιάσει δουλειά, οι δυο νεαροί τον ακολούθησαν, ο ένας του πέταξε στο κεφάλι ένα κουτάκι από αναψυκτικό που κρατούσε στα χέρια του και με τον άνθρωπο στο πάτωμα, άρχισαν να τον χτυπούν ανελέητα.

Τον κλωτσούσαν με μανία στο κεφάλι, στα πλευρά, στα πόδια. Παντού. Η επίθεση καταγράφηκε σε βίντεο από επιβάτες του Μετρό που τους φώναζαν να σταματήσουν αλλά μάταια.

 

newsit.gr

 

Shares