Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Επίθεση από το Ιράν φοβάται η Σαουδική Αραβία

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή βρίσκονται στο ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας για μια ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν στη Σαουδική Αραβία

Τους φόβους της πως το Ιράν, ετοιμάζει επίθεση κατά της Σαουδικής Αραβίας εκφράζει το Ριάντ, προειδοποιώντας και τις ΗΠΑ για επικείμενη ιρανική επίθεση σε συγκεκριμένους στόχους στο βασίλειο.

Οι φόβοι της Σαουδικής Αραβίας προέρχονται από πληροφορίες που έχει στα χέρια της, όπως ανέφεραν Αμερικανοί και Σαουδάραβες αξιωματούχοι στη WSJ.

Μετά από τις τελευταίες αυτές εξελίξεις οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή βρίσκονται στο ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας, γνωστοποίησαν οι ίδιοι αξιωματούχοι.

Μάλιστα, το επίπεδο επιφυλακής έχει αυξηθεί τόσο στην Σαουδική Αραβία όσο και σε άλλα γειτονικά κράτη.

Το Ιράν φαίνεται να θέλει να αποσπάσει την προσοχή από το εγχώριο κύμα διαδηλώσεων που αντιμετωπίζει, με τους Σαουδάραβες αξιωματούχους να τονίζουν ότι οι επιθέσεις ίσως πραγματοποιηθούν στο Ερμπίλ αλλά και το Ιράκ.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ανησυχεί για τις προειδοποιήσεις και είναι έτοιμο να απαντήσει αν το Ιράν επιτεθεί.

«Δεν θα διστάσουμε»
«Μας ανησυχεί η εικόνα της απειλής και είμαστε σε συνεχή επαφή μέσω στρατιωτικών καναλιών και των υπηρεσιών πληροφοριών με τους Σαουδάραβες» σημείωσε εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Δεν θα διστάσουμε να δράσουμε για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα μας και τους συμμάχους μας στην περιοχή» υπογράμμισε.

Το Ιράν έχει ήδη επιτεθεί στο βόρειο Ιράκ με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους και drones από τον Σεπτέμβριο, ένα από τα οποία καταρρίφθηκε από αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος καθώς κατευθυνόταν προς το Ερμπίλ, όπου υπάρχει βάση αμερικανών στρατιωτών.

Η Τεχεράνη έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τις κουρδικές ομάδες που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή για υποθάλπουν τις αναταραχές στο Ιράν.

Οι ιρανικές αρχές έχουν επίσης κατηγορήσει δημοσίως τη Σαουδική Αραβία, μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, για υποκίνηση των διαδηλώσεων.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares