Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022

Επίθεση αλλοδαπού σε ηλικιωμένο στην πολυπολιτισμική Γερμανία – Έσπασε τζάμια αμαξιών

Στο Monheim am Rhein το πρωί της Τρίτης (23 Αυγούστου 2022), ένας 21χρονος αλλοδαπός προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε δύο περιπολικά της αστυνομίας. Επιπλέον,ο αλλοδαπός είχε ξεσηκωθεί σε ένα σούπερ μάρκετ και επιτέθηκε σε περαστικό. Τελικά ο άνδρας συνελήφθη.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί, ο άνδρας είχε πάει σε ένα μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ στην πλατεία Ernst-Reuter-Platz στην περιοχή Monheim am Rhein του Βερολίνου. Στη συνέχεια ήπιε ένα μπουκάλι μπύρα από ένα ράφι ενώ τον παρακολουθούσε ένας μάρτυρας. Όταν ο μάρτυρας μίλησε στον άνδρα για τη συμπεριφορά του, πέταξε το μπουκάλι της μπύρας στον μάρτυρα, το οποίο ευτυχώς δεν τον τραυμάτισε. Στη συνέχεια, ο άνδρας πέταξε περισσότερα μπουκάλια μπύρας γύρω από το κατάστημα πριν τρέξει έξω.

Επίσης είχε ανέβει σε 2 περιπολικά, σπάζοντας τα τζάμια. Αμέσως μετά ο άνδρας επιτέθηκε και σε έναν ηλικιωμένο κύριο που έτυχε να έχει δει το περιστατικό. Ευτυχώς, ένας αστυνομικός από το αστυνομικό τμήμα του Monheim μπόρεσε να κατατροπώσει γρήγορα τον ταραχοποιό προτού προκληθούν περαιτέρω επιθέσεις ή ποινικά αδικήματα. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Monheim. Εφόσον προέκυψε η υποψία ότι ο γνωστός ως χρήστης ναρκωτικών βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, του ελήφθη ιατρικό δείγμα αίματος για περαιτέρω στοιχεία. Η αστυνομία κατάφερε επίσης να διαπιστώσει ότι ο 21χρονος είχε υποβληθεί σε ψυχιατρική θεραπεία περισσότερες από μία φορές.

Μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές στην πόλη Monheim am Rhein, ο άνδρας μεταφέρθηκε βίαια σε ψυχιατρική εγκατάσταση. Σε βάρος του κινήθηκαν και οι κατάλληλες έρευνες. Τα δύο περιπολικά της αστυνομίας, τα οποία ήταν ένα Ford S-Max και μια Mercedes Vito, δεν λειτουργούσαν πλέον και έπρεπε να ρυμουλκηθούν και να οδηγηθούν σε συνεργείο για επισκευή. Οι υλικές ζημιές στα αυτοκίνητα ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Επειδή ο ηλικιωμένος κύριος που κλωτσήθηκε και χτυπήθηκε από τον ταραξία έφυγε από το σημείο κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης που βρισκόταν σε εξέλιξη πριν προλάβουν οι αστυνομικοί να πάρουν τα προσωπικά του στοιχεία, δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο άνδρας τραυματίστηκε στο περιστατικό. Οι έρευνες για αυτό συνεχίζονται.

 

 

πηγή: presseportal.de

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares