Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Δύο ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ: «Βρήκαμε τρόπο να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ τη ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ!Όλοι οι Έλληνες Δίπλα μας»….

Δύο Ελληνόπουλα αποφάσισαν να κάνουν αυτό που κανείς κοινοβουλευτικός αρχηγός δεν τόλμησε να κάνει. Βρήκαν τρόπο για να ακυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Την κατάπτυστη, ανθελληνική κι αντισυνταγματική συμφωνία.Δύο έγκριτοι νομικοί, μάχιμοι δικηγόροι η Γερασιμούλα Στάμου κι ο Νίκος Πολίτης, στελέχη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, με πολιτική δραστηριότητα στο Περιστέρι και την Εύβοια αντίστοιχα κατέθεσαν ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ της ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Μάλιστα όπως εξηγούν στην αίτηση : «Η προσβαλλόμενη “συμφωνία των Πρεσπών”, παραβιάζει το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους, εκθέτει τη χώρα μας σε κίνδυνο διαμελισμού, και παραχωρεί το όνομα, τη γλώσσα και την ιθαγένεια των αυτοχθόνων πολιτών της ελληνικής Μακεδονίας, στους εθνικά Σλάβους, πολίτες της γείτονος χώρας ……. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ.»

Οι δύο νομικοί εξηγούν αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ακυρωθεί η συμφωνία.
Το πρώτο νομικό επιχείρημα είναι πως η Συμφωνία έχει παραβιαστεί από τους Σκοπιανούς οι οποίοι ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ολοκληρώσεις στις 31/12/2018 τις συνταγματικές αλλαγές, όπως ρητά αναφέρει η Συμφωνία των Πρεσπών. Έχουμε δηλαδή ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΟΥΣΙΩΔΟΥΣ ΟΡΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.


Παράλληλα τονίζεται πως οι αλλαγές στα άρθρα του Σκοπιανού Συντάγματος είναι κατ’ επίφαση των όσων η ίδια η Συμφωνία των Πρεσπών επιβάλλει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το άρθρο 36 του Συντάγματος των Σκοπίων. Το άρθρο 36 του Συντάγματος αναφέρει:
«Η Δημοκρατία εγγυάται ιδιαίτερα ασφαλιστικά δικαιώματα σε βετεράνους του αντιφασιστικού πολέμου και όλων των μακεδονικών εθνικών απελευθερωτικών πολέμων, σε αναπήρους πολέμου, σε εκείνους που εξορίσθηκαν και φυλακίστηκαν για τα ιδεώδη της ξεχωριστής ταυτότητας του μακεδονικού λαού και του μακεδονικού κράτους, καθώς και σε μέλη της οικογένειάς τους που δεν έχουν τα υλικά μέσα για να συντηρηθούν. Τα συγκεκριμένα δικαιώματα ρυθμίζονται με νόμο».
Πρώτον, η τροπολογία ανοίγει παράθυρο για την παράλληλη χρήση των όρων “Βόρεια Μακεδονία” αλλά και “μακεδονικό κράτος”: Πρόκειται για την πιο ουσιαστική τροποποίηση του Συντάγματος. Αφορά στη χρήση του όρου “Βόρεια Μακεδονία” που θα αντικαταστήσει τον όρο “Μακεδονία”. Στο προτεινόμενο κείμενο διευκρινίζεται, όμως, ότι από την τροποποίηση εξαιρείται το άρθρο 36 του Συντάγματος.


Στο κείμενο υπάρχει ρητή αναφορά στο «μακεδονικό κράτος» [Македонскиот … државност]. Πρόκειται για σαφή παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών που ορίζει ότι «ο επιθετικός προσδιορισμός για το κράτος, τα επίσημα όργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες θα ευθυγραμμίζεται με το επίσημο όνομα του Δευτέρου Μέρους ή το σύντομο όνομα ήτοι ‘της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας’ ή ‘της Βόρειας Μακεδονίας’» (άρθρο 1.3.ζ). Με την εξαίρεση του άρθρου 36 διατηρούν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν και τυπικώς τον όρο «μακεδονικό κράτος» παράλληλα με τον όρο «Βόρεια Μακεδονία».


Χωρίς να θέλουμε να κουράσουμε με τεχνικές λεπτομέρειες, θέλουμε απλά να τονίσουμε πως ακόμα και το προοίμιο του Συντάγματος βρίθει σοβινιστικών αναφορών που κρύβονται επιμελώς πίσω από γλώσσα ξύλινη και παραπομπές σε άλλες διακηρύξεις (πχ διακήρυξη της Αντιφασιστικής Συνελεύσεως του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου που έγινε το 1944.

Τέλος η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως η Γερασιμούλα Στάμου κι ο Νίκος Πολίτης αναλύουν διεξοδικά, παραβιάζει και το ελληνικό Σύνταγμα (πχ διάκριση εξουσιών) και στρέφεται κατά των ελληνικών συμφερόντων (παραχωρεί «μακεδονική» ιθαγένεια).
Οι ίδιοι οι έγκριτοι δικηγόροι πιστεύουν πως η Συμφωνία θα ακυρωθεί από το ΣτΕ και καλούν ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ σε ΕΝΩΣΗ κι ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ για την προστασία της χώρας μας.

Δείτε παρακάτω τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΞΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, για την προσπάθεια αυτή:

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1435094943288302/

Shares