Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Επιστροφή στο σχολείο για την 14χρονη θύμα βίαιου bullying

bullying

Η βία που δεχόταν η 14χρονη -αρχικά με λοιδορίες και σπρωξίματα- κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό της


Καθημερινός εφιάλτης το σχολείο για την 14χρονη επί τρία χρόνια στο Βόλο, καθώς δεχόταν απίστευτο bullying από συμμαθητές της.

Στην ιστορία εμπλέκονται πέντε άτομα ενώ αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να διετάχθη η προκαταρκτική έρευνα για τυχόν παραπτώματα και σε διάστημα ενός μήνα πρέπει να δοθεί και το σχετικό πόρισμα.

Ο πατέρας μίλησε στο Open, συγκλονίζοντας για τα όσα ζούσε το παιδί του από την ηλικία των 11 ετών: «Δεν μιλούσε γιατί την εκφόβιζαν με το μαχαίρι ότι αν μιλήσει στους καθηγητές θα την σκοτώσουν. Υπάρχουν απειλητικά μηνύματα στο κινητό της το οποίο παρέδωσε στην διευθύντρια. Πήγε και αγόρασε μαχαίρι και το έβαλε στην τσάντα, γιατί δεν μπορούσε να αντέξει άλλο τα χτυπήματα και τις απειλές που δεχόταν. Και πήρε ένα μαχαίρι για να το έχει για αυτοάμυνα ή να αυτοτραυματιστεί. Τους έπαιρνε τσιγάρα όταν σχολάγανε από το σχολείο και ποτά και τέτοια, με την απειλή του μαχαιριού».

Εισαγγελική επιτήρηση

Τα παιδιά από το 15μελες είδαν την κοπέλα που κρατούσε μαχαίρι και την προστάτεψαν δρώντας στο σχολικό περιβάλλον και από αύριο θα ξεκινήσει σχολείο με εισαγγελική επιτήρηση.

Η βία που δεχόταν η 14χρονη -αρχικά με λοιδορίες και σπρωξίματα- κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό της.

Παράλληλα, τόσο η 14χρονη όσο και συμμαθητές της που της ασκούσαν bullying θα παρακολουθούνται από κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους, που θα μεταβαίνουν στο σχολείο για συνεδρίες ώστε να δίνουν αναφορά στην εισαγγελία.

Υπό παρακολούθηση θα βρεθεί γενικό σχολικό περιβάλλον του Γυμνασίου, καθώς εκτιμήθηκε πως το μαθητικό δυναμικό λειτουργεί εκτός πλαισίου σε πολλές περιπτώσεις. Εκτός κάδρου ελέγχου δεν μένει κανείς, δηλαδή οι θύτες, το θύμα, οι γονείς και η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares