Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων – Πότε πληρώνεται

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Η εκταμίευση των κονδυλίων προς τους δικαιούχους της «επιστρεπτέας προκαταβολής 5» θα ξεκινήσει τη μεθεπόμενη εβδομάδα.


Παρατείνεται έως την προσεχή Τρίτη 19 Ιανουαρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την «επιστρεπτέα προκαταβολή 5», η οποία έληγε σήμερα. Παράλληλα, από το υπουργείο Οικονομικών δίδεται η δυνατότητα, σε περίπτωση λαθών, διόρθωσης των στοιχείων που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport) για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, έως την ίδια ημερομηνία, 19 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, έως σήμερα 611.524 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της χρηματοδοτικής ενίσχυσης. Η εκταμίευση των κονδυλίων προς τους δικαιούχους της «επιστρεπτέας προκαταβολής 5» θα ξεκινήσει τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Πριν αρχίσουν οι δικαιούχοι να βλέπουν χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό θα έχει προηγηθεί η υπουργική απόφαση με τον αλγόριθμο, βάσει του οποίου θα καθοριστεί το τελικό ποσό που θα λάβει ο κάθε δικαιούχος.

Το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 1.000 ευρώ, το οποίο δεν συμψηφίζεται με την ενίσχυση που ενδεχομένως έλαβαν οι δικαιούχοι από προηγούμενο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Ωστόσο, οι ενισχύσεις από τον προηγούμενο κύκλο του χρηματοδοτικού σχήματος ενσωματώνονται στον αλγόριθμο, βάσει του οποίου θα υπολογιστεί το ύψος της ενίσχυσης από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Στους δικαιούχους και αυτού του κύκλου 5 περιλαμβάνονται ατομικές επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ταμειακή μηχανή και δεν έχουν προσωπικό. Ακόμη εντάσσονται και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις με επίσημη έναρξη εργασιών έως 31.10.2020 και αφορά σε περίπου 400.000 δικαιούχους.

 

newsbomb.gr

Shares