Παρασκευή , 24 Σεπτεμβρίου 2021

Επιστρέφει στην Τουρκία η Γαλατασαράι – Οι παίκτες αρνήθηκαν να κάνουν τεστ κορονοϊού

Επιστρέφει στην Τουρκία η Γαλατασαράι - Οι παίκτες αρνήθηκαν να κάνουν τεστ κορονοϊού

Τον δρόμο για την Κωνσταντινούπολη πήρε η τουρκική Γαλατασαράι, μετά από επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στο αεροδρόμιο ελευθέριος Βενιζέλος.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η ομάδα παρέμεινε καθηλωμένη στο αεροδρόμιο, μετά την άφιξή της καθώς, σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, οι παίκτες αρνούνταν να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού.

Τα 81 άτομα της αποστολής υποστηρίζουν ότι είχαν υποβληθεί σε μοριακό τεστ την Κυριακή. Ωστόσο οι ελληνικές αρχές μέσω του PLF έκριναν αναγκαίο ότι πρέπει να υποβληθούν και τα 81 άτομα σε νέο τεστ στο αεροδρόμιο.

Οι ίδιοι σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν να υποβληθούν σε νέο τεστ λέγοντας ότι “θα γυρίσουμε πίσω”, ενώ πηγές της Πολιτικής Προστασίας ανέφεραν στην ΕΡΤ “ότι αν δεχτούν να κάνουν το τεστ θα μπουν στη χώρα, αν όχι θα φύγουν με το ίδιο αεροπλάνο της επιστροφής”.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε στο Twitter απαράδεκτη και αγενή τη συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στην Γαλατασαράι λέγοντας ότι είμαστε πάντα στο πλευρό των ομάδων μας.

Όπως ανέφερε το CNN Türk η ομάδα βρίσκεται ήδη στη διαδρομή για Κωνσταντινούπολη, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση επιρρίπτοντας την ευθύνη στην ελληνική πλευρά:

“Μετά την προσγείωση στην Αθήνα για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, εκπληρώσαμε όλες τις διαδικασίες που ζήτησαν οι ελληνικές αρχές (όπως δοκιμή PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή rapid test τις τελευταίες 48 ώρες, πιστοποιητικά εμβολιασμού), μερικοί από την ομάδα πέρασαν ακόμα και τους ελέγχους διαβατηρίων. Στη συνέχεια, ένας από τους Έλληνες αξιωματούχους είπε ότι δεν αποδέχτηκαν τα τεστ PCR μας και ότι έπρεπε να ξανακάνουμε, με μια δυσάρεστη, αλαζονική στάση, απαιτούσαν να ξανακάνει τεστ όλη η αποστολή, ακόμη και οι παίκτες μας που πέρασαν από τα διαβατήρια, τους κατέβασαν από το λεωφορείο, αδιαφορώντας για το πρωτόκολλο για την αναγνώριση των δοκιμών PCR μεταξύ των δύο χωρών και παρά το ότι τυχαίοι άνθρωποι ελέχθηκαν. Αφού περίμενε στο αεροδρόμιο για περίπου δύο ώρες, η συνοδεία μας ξεκίνησε τη διαδικασία επιστροφής στην Κωνσταντινούπολη, καθώς το πρόβλημα δεν μπορούσε να επιλυθεί με κανέναν τρόπο”.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares