Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Επιστρέφει ο Τράμπ: Διέκοψε τη φαρμακευτική αγωγή και επανακάμπτει στην προεκλογική του εκστρατεία

[adrotate group="4"]
 

Έτοιμος να επιστρέψει στην προεκλογική του εκστρατεία δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανέφερε σε συνέντευξή του στο Fox News ότι σταμάτησε να παίρνει φάρμακα για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα μιλήσει σε υποστηρικτές του σε εξωτερικό χώρο στον Λευκό Οίκο αργότερα σήμερα και την Δευτέρα θα παραστεί σε προεκλογική του συγκέντρωση στη Φλόριντα. Ωστόσο ακυρώθηκε το δεύτερο ντιμπέιτ με τον Τζο Μπάιντεν.

Ο Τραμπ θα ξαναρχίσει τη Δευτέρα την προεκλογική του εκστρατεία, εκφωνώντας κεντρική ομιλία σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη Φλόριντα, στην πρώτη παρουσία του σε προεκλογική εκδήλωση μετά τη διάγνωσή του με Covid-19, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η προεκλογική του ομάδα.
Η συγκέντρωση, η οποία θα γίνει στην πόλη Σάνφορντ, θα πραγματοποιηθεί 12 ημέρες μετά την ανακοίνωση του θετικού τεστ για κορονοϊό του προέδρου.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είχε επανειλημμένα εκφράσει την ανυπομονησία του κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του να επιστρέψει σε προεκλογικές εκδηλώσεις ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου και ο γιατρός του είπε ότι μπορεί να επιστρέψει στις δημόσιες δραστηριότητές του «χωρίς κίνδυνο» από σήμερα Σάββατο.

Σύγχυση προκαλούν οι δηλώσεις του Τραμπ

Εν τω μεταξύ, ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι επισημαίνει ότι οι αναφορές του Ντόναλντ Τραμπ, που συγχαίρει τον εαυτό του για την ανάρρωσή του από την Covid-19 χάρη σε μια φαρμακευτική αγωγή την οποία περιγράφει ως «θεραπεία» της νόσου, μπορεί να προκαλέσουν «μεγάλη σύγχυση». «Νομίζω ότι πραγματικά εξαρτάται από το τι εννοεί κανείς με τη λέξη θεραπεία, επειδή αυτή η λέξη προκαλεί μεγάλη σύγχυση», δήλωσε ο Φάουτσι στο CBS Radio.

«Έχουμε καλές φαρμακευτικές αγωγές για ανθρώπους που έχουν ασθενήσει σοβαρά και νοσηλεύονται», δήλωσε ο γιατρός, αναφέροντας διάφορα φάρμακα που έχουν ήδη δοκιμαστεί πειραματικά σε χιλιάδες ασθενείς, όπως το αντιϊκό φάρμακο ρεμδεσιβίρη και το κορτικοστεροειδές φάρμακο δεξαμεθαζόνη, που χορηγήθηκαν στον Αμερικανό πρόεδρο.

Αλλά ο δρ. Φάουτσι ήταν προσεκτικός για φαρμακευτικές αγωγές που βασίζονται σε «μονοκλωνικά» αντισώματα, όπως αυτή που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron, επαινόμενη από τον πρόεδρο Τραμπ, ή τη φαρμακευτική Eli Lilly.
«Αφήνουν υποσχέσεις σε κλινικές δοκιμές, αλλά συνολικά η αποτελεσματικότητα ή η ασφάλειά τους δεν έχει ακόμη αποδειχθεί», δήλωσε ο κορυφαίος επιδημιολόγος.

Η φαρμακευτική αγωγή με Regeneron έχει δώσει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε προκαταρκτικές κλινικές δοκιμές σε 275 ασθενείς.

Ερωτηθείς για τη χρησιμότητα της μάσκας μετά από τη θετική διάγνωση με κορονοϊό πολλών προσκεκλημένων στην τελετή της 26ης Σεπτεμβρίου στον Κήπο των Ρόδων στον Λευκό Οίκο, ο Φάουτσι είπε ότι «τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους».
Περισσότεροι από 30 άνθρωποι φέρονται να μολύνθηκαν με τον ιό κατά τη διάρκεια αυτής της τελετής που διοργανώθηκε για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας από τον Τραμπ της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για το Ανώτατο Δικαστήριο.
Όσον αφορά τις ανησυχίες που διατυπώνουν ορισμένοι αναφορικά με τη βιαστική επιστροφή του Τραμπ στα καθήκοντά του και σε δημόσιες εκδηλώσεις, ο Φάουτσι τόνισε ότι εμπιστεύεται την ιατρική ομάδα του προέδρου.

Shares