Δευτέρα , 30 Νοεμβρίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΝΗΣΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ…

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΝΗΣΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ...

«Πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες» διακηρύττει ως σύνθημα ο Κυριάκος Βελόπουλος, και για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απέδειξε εμπράκτως ότι το εννοεί!

Με επιστολή που απέστειλε στην Πρόεδρο της  Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Βελόπουλος, εκφράζοντας τη φωνή χιλιάδων Ελλήνων, που είδαν το Προεδρικό Μέγαρο «γυμνό», χωρίς την Ελληνική Σημαία να δεσπόζει στις επίσημες επισκέψεις και δεξιώσεις στο Μέγαρο, ζητά από την κυρία Σακελλαροπούλου την τοποθέτηση της ελληνικής σημαίας σε όλα τα σημεία- εσωτερικά κι εξωτερικά- του Προεδρικού Μεγάρου.

Όλοι οι Έλληνες εξεπλάγησαν όταν δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από τη δεξίωση για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο! Οι σημαίες που ήταν κάθε χρόνο τοποθετημένες πίσω από τον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων στο κιόσκι δεν υπήρχαν πουθενά. Ακόμα και κατά τις επισκέψεις αξιωματούχων στο Γραφείο της Προέδρου,  απουσίαζε η Προεδρική σημαία με τον θυρεό.

Η  Κεφαλαιώδης σημασία της ύπαρξης της ελληνικής σημαίας στο Μέγαρο, η προφανής σημειολογία αλλά και η επιβεβλημένη παρουσία της  σε όλες τις εκδηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο ειδικά την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι αυτονόητη. Όπως μάλιστα και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επισημαίνει στην επιστολή του «Η παρουσία της ελληνικής σημαίας στο Προεδρικό Μέγαρο συνιστά πέρα από νομική υποχρέωση,  κυρίως ηθική κι εθνική επιταγή, καθώς αποτελεί το απόλυτο σύμβολο του Ελληνισμού», θυμίζοντας με τον τρόπο αυτό την αυτονόητη υποχρέωση μας να αποδώσουμε τιμή σε όσους θυσιάστηκαν για τη σημαία, σε όσους με τη γαλανόλευκη στα χέρια έτρεξαν προς το θάνατο, σε όσους για την πατρίδα και το έθνος δεν δίστασαν να χάσουν τα πάντα, για να έχουν ένα μόνο: μια Ελεύθερη Ελλάδα!

Η περίπτωση του Κυριάκου Βελόπουλου είναι η μοναδική ίσως στην σύγχρονη ιστορία που μπορεί κανείς να πει ότι ο χαρακτηρισμός του ως «γνήσιου πατριώτη» δεν συνιστά υπερβολή.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ + ΑΡ.ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ

Γερασιμούλα Στάμου

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares