Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021

Επιστολή φοιτητών προς Ερντογάν: “Δεν είστε σουλτάνος και δεν είμαστε υπήκοοι σας”…

Φοιτητές του πανεπιστημίου του Βοσπόρου μετά από τις δηλώσεις στοχοποίησης τους από τον κομματικό ΠτΔ Ερντογάν, του έστειλαν ανοιχτή επιστολή :

¨……
Πρώτα να σας θυμίσουμε την αιτία και τα αιτήματα των ενεργειών μας.
Αγνοώντας φοιτητές και διδακτικό προσωπικό διορίσατε στο πανεπιστήμιο μας έναν επίτροπο. Αυτό που κάνατε είναι νόμιμο; Ναι όπως αναφέρετε σε κάθε ευκαιρία είναι νόμιμο, αλλά δεν είναι θεμιτό. Ο διορισμός αυτός είναι ένας διορισμός που θα ξεσηκώσει στην κοινωνία, όσους φέρουν την παραμικρή αίσθηση δικαιοσύνης.
Επιπλέον με μια άλλη μεταμεσονύχτια απόφαση, για να αφομοιώσετε καθηγητές, φοιτητές, εργαζόμενους και ολόκληρο το ίδρυμα, ανοίγετε σχολές και διορίζετε κοσμήτορες. Η προσπάθεια σας να γεμίσετε το πανεπιστήμιο μας με τους πολιτικούς σας αγωνιστές, αποτελεί ένδειξη της πολιτικής κρίσης στην οποία βρίσκεστε. Καθημερινά τα θύματα της κρίσης σας αυξάνονται !
Κάνουμε χρήση των συνταγματικών μας δικαιωμάτων για να αντιληφθούν όλα τα τμήματα της κοινωνίας την αδικία που προκαλέσατε. Αιτήματα μας είναι τα εξής :

-Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι φίλοι μας που συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν αυτό το διάστημα.
_Να τερματιστούν οι εκστρατείες απαξίωσης κατά των LBGTI+φίλων μας όλων των άλλων ομάδων που στοχοποιούνται.
-Να παραιτηθούν όλοι οι επίτροποι, με πρώτο τον Μελίχ Μπουλού, που έγινε αίτιος αυτών των συλλήψεων, προφυλακίσεων και στοχοποιήσεων.
-Να γίνουν δημοκρατικές εκλογές στα πανεπιστήμια, με την συμμετοχή όλων των στοιχείων του πανεπιστημίου !

Εκφράσατε μια πρόταση που άρχιζε με το “Αν τολμούσαν”. Είναι συνταγματικό δικαίωμα η έκκληση για παραίτηση του ΠτΔ; ΝΑΙ ! Τότε λοιπόν από ποτέ η χρήση ενός συνταγματικού δικαιώματος, έγινε θέμα θάρρους;

Εμάς μη μας μπερδεύετε με αυτούς που σας υπακούουν τυφλά. Δεν είστε σουλτάνος και δεν είμαστε υπήκοοι σας. Αλλά αφού μιλήσατε για θάρρος ας απαντήσουμε εν συντομία. Εμείς δεν έχουμε καμία ασυλία ! Εσείς επί 19 χρόνια βρυχάσθε πίσω από μια πανοπλία ασυλίας. Ο υπουργός Εσωτερικών λέει ψέματα που ξύνουν τις θρησκευτικές ευαισθησίες. Εμείς δηλώνουμε πως δεν θα εφαρμόσουμε στον εαυτό μας αυτολογοκρισία. Αποκαλείτε διεστραμμένους τους φίλους μας και τους LBGTI, ενώ εμείς λέμε πως LBGTI και τα δικαιώματα τους είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Μέλη του κόμματος σας κλώτσησαν ανθρακωρύχους στην Σομα. Συνεργαστήκαμε στενά με τους εργαζόμενους και θα το συνεχίσουμε.

Κρατάτε παράνομα τον πρόεδρο του HDP στην φυλακή. Όπως και συνδικαλιστές και δημοσιογράφους… Δηλώνουμε πως είμαστε ένα και μαζί με αυτούς που κραυγάζουν δίχως φόβο την αλήθεια και είμαστε ενάντιοι σε όλους τους επιτρόπους. Εσείς σε συγκεντρώσεις βάζετε να γιουχαίζουν την μάνα του Μπερκίν Ελβάν. Εμείς δηλώνουμε πως είμαστε δίπλα της.
…..
Σχετικά με το αίτημα για παραίτηση σας, εμείς δεν σας καλούμε να παραιτηθείτε για αυτό το θέμα. ΓΙΑΤΙ ; Αν ήταν να παραιτηθείτε,
Θα είχατε παραιτηθεί όταν δολοφονήθηκε ο Χράντ Ντινκ!
Θα είχατε παραιτηθεί όταν δολοφονήθηκαν 301 ανθρακωρύχοι στην Σόμα !
Θα είχατε παραιτηθεί όταν σκοτώθηκαν 34 Κούρδοι στο Ρομπόσκι ! Θα είχατε παραιτηθεί όταν έγινε το ατύχημα με το τρένο στο Τσόρλου. Θα είχατε παραιτηθεί όταν βλέπατε το δράμα διαβίωσης χιλιάδων πολιτών που δεν μπορούν να βρούνε δουλειά και κυρίως αυτών που με προεδρικά διατάγματα καταστήσατε ανέργους.

Τότε αντί να θυσιάζατε τον γαμπρό σας, θα αναλαμβάνατε την ευθύνη για τις αδιέξοδες οικονομικές πολιτικές σας, που καταδικάζουν σε φτώχεια τον λαό. Τα παραδείγματα μπορούν να αυξηθούν, αλλά εσείς δεν παραιτηθήκατε. Σύμφωνα και με την φράση σας, αντί για γενναίος, προτιμήσατε να φανείτε ως αφελώς εξαπατημένος. Εμείς για όσο ο Μελίχ Μπουλού κάθεται σε εκείνη την καρέκλα, θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε την διαμαρτυρία μας. Το αν σε αυτό το θέμα εσείς θα πράξετε ή όχι αυτά που είναι απαραίτητα, είναι κάτι που εσείς το ξέρετε. Εμείς υποστηρίζουμε εκείνους που τους έχουν αφαιρεθεί τα δικαιώματα και οι δημοκρατικές ελευθερίες ! Ευχόμαστε να αντιληφθείτε πως σε αυτά τα χώματα, με στοχοποιήσεις και απειλές από του βήματος, δεν θα μπορέσετε να φιμώσετε τους καταπιεσμένους”

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/bogazici-ogrencilerinden-cumhurbaskani-erdogana-acik-mektup-1811723

6/2/2021

tourkikanea.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares