Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Κλίμα πολέμου ενόψει του Πολυτεχνείου…

Κλίμα «προπαρασκευής» για «εκρηκτική» επέτειο του Πολυτεχνείου διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες με τα διαδοχικά επεισόδια που έχουν ως επίκεντρο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Αυτή την ώρα, φοιτητές που βγήκαν από την ΑΣΟΕΕ κάνουν συνέλευση στο Πολυτεχνείου για να αποφασίσουν, όπως είπαν, την περαιτέρω στάση τους.Οι ίδιοι, νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να ανοίξουν το ΟΠΑ και να κάνουν εκεί συνέλευση, αντιδρώντας και στην απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει το Ίδρυμα έως την επέτειο του Πολυτεχνείου προκειμένου να μην αποτελέσει το Πανεπιστήμιο ορμητήριο για έκνομες ενέργειες. Ο φόβος να συμβεί κάτι τέτοιο εντάθηκε μετά την έφοδο της αστυνομίας την Κυριακή στο υπόγειο του κτιρίου της ΑΣΟΕΕ.

Η ομάδα των φοιτητών κατάφερε να μπει στον περίβολο. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή τις τελευταίες μέρες, επιχείρησαν να τους απωθήσουν, έγιναν μάχες σώμα με σώμα και τελικά στον περίβολο βρέθηκαν τόσο οι φοιτητές -περίπου εκατό – όσο και διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι τουλάχιστον πέντε εκ αυτών τραυματίσθηκαν. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, ενώ επί ώρα η Πατησίων παρέμενε κλειστή.

Το χρονικό των επεισοδίων

Ολα ξεκίνησαν όταν ομάδα φοιτητών που πρόσκειται στην Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της Αθήνας και κατέληξαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο για να διαδηλώσουν κατά του λουκέτου στη σχολή που μπήκε με απόφαση της Συγκλήτου μέχρι τις 17 Νοεμβρίου. Οι φοιτητές κατάφεραν να μπουν στον περίβολο του πανεπιστημίου γεγονός που κινητοποίησε τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο.

Δείτε βίντεο:

https://www.facebook.com/protothemagr/videos/2488429274730124/

Εκείνη τη στιγμή ακολούθησαν επεισόδια, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=uwaoZUZ6lj8

Περίπου 100 άτομα παρέμεναν στον περίβολο του ΟΠΑ περίπου έως τις 2.30 το μεσημέρι. Λίγο νωρίτερα είχαν αποχωρήσει οι διμοιρίες των ΜΑΤ και ακολούθως βγήκαν και οι φοιτητές που συγκρότησαν πορεία έως το Πολυτεχνείο. Μπήκαν στο ιστορικό κτίριο και κάνουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν, όπως είπαν, «τη συνέχεια του αγώνα τους». Οι φοιτητές πάντως, κατήγγειλαν ότι κατά την αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ, υπήρξαν τραυματίες και έγιναν προσαγωγές.

protothema.gr

Shares