Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Επίσημο: Η Ελλάδα θέτει υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2030

Επίσημο: Η Ελλάδα θέτει υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2030

Υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2030 αναμένεται να καταθέσει η Ελλάδα σε συνεργασία με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο.


Μετά από αρκετό καιρό παίρνει επίσημη μορφή η πολυπόθητη υποψηφιότητα της χώρας μας για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030, η οποία αναμένεται να γίνει σε συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.

Την είδηση έκανε γνωστή ο β’ αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ, Μάνος Σταμαρόπουλος, στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου του συνδέσμου στην Αρχαία Ολυμπία.

Όπως ανέφερε, ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μπιν Σαλμάν, έχει συμφωνήσει από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι, για να προχωρήσει τις διαδικασίες.

Επιπλέον ενημέρωσε πως το μεγαλύτερο κόστος της διοργάνωσης θα το αναλάβει η Σαουδική Αραβία με τα περισσότερα παιχνίδια να γίνονται στο Ριάντ, κάποια σε ένα γήπεδο που ετοιμάζεται στο Κάιρο, ενώ τα υπόλοιπα θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον φάκελο που αναμένεται να κατατεθεί, τα γήπεδα που θα αξιοποιηθούν για τη διεξαγωγή των αγώνων στη χώρα μας θα είναι το «Γ. Καραϊσκάκης», η «OPAP ARENA», το γήπεδο που θα χτιστεί στο Βοτανικό αλλά και η «Νέα Τούμπα».

Πηγή: fosonline.gr

Shares