Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

EΠΙΣΗΜΟ! Επανάληψη των ενδιάμεσων εκλογών λόγω νοθείας θα γίνει στην Βόρεια Καρολίνα….

Επανάληψη των ενδιάμεσων εκλογών διέταξε η εκλογική επιτροπή της Βόρειας Καρολίνας στις ΗΠΑ για μία έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς αξιωματούχοι διαπίστωσαν ότι υπήρξε νοθεία κατά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου του 2018 από την πλευρά του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.«Η αλλοίωση και το απόλυτο χάος με τις κάλπες που δεν τοποθετήθηκαν θέτουν εν αμφιβόλω όλη την εκλογική διαδικασία», τόνισε χθες Πέμπτη ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής Μπομπ Κορντλ.

«Υπήρξε σίγουρα νοθεία. Στους πολίτες της Βόρειας Καρολίνας αξίζουν δίκαιες εκλογές», τόνισε.

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των νέων εκλογών, δεν πρόκειται να αλλάξουν την ισορροπία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, τον έλεγχο της οποίας έχουν πλέον οι Δημοκρατικοί.

Την επανάληψη της διαδικασίας αιτήθηκε μάλιστα και ο ίδιος ο Χάρις, ενόσω η επιτροπή ήδη συνεδρίαζε για μέρες επί των καταγγελιών για νοθεία.

Δεν είναι σαφές εάν ο Χάρις, 52 ετών, θα θέσει ξανά υποψηφιότητα. Ο ίδιος κατέθεσε στην επιτροπή ότι βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης από πολύ σοβαρή λοίμωξη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί σηψαιμία και δύο εγκεφαλικά, καθώς και κενά μνήμης.

Η κατάσταση της υγείας του, υποστήριξε, τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι προετοιμασμένος για τις δυσκολίες της διαδικασίας.

Shares