Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Επίσημη η δίωξη της Μπαρτσελόνα για την «υπόθεση Νεγκρέιρα»

H Μπαρτσελόνα κατηγορείται κι επίσημα για το σκάνδαλο Νεγκρέιρα και η απειλή για σοβαρή ποινή είναι πλέον ορατή

Επίσημη μορφή πήραν οι κατηγορίες τις βάρος της Μπαρτσελόνα και δύο πρώην προέδρων της για χρηματισμό διαιτητών από το 2001 έως το 2018 και συγκεκριμένα για την υπόθεση Νεγκρέιρα.

Η Εισαγγελία της Βαρκελώνης απηύθυνε επίσημα κατηγορίες, όπως αναμενόταν, τόσο στην ομάδα όσο και στους πρώην προέδρους της Μπαρτσελόνα (Σάντρο Ροσέλ, Γιόσεπ Μαρία Μπερτομέου) και στελεχών της (Όσκαρ Γκράου, Άλμπερτ Σολέρ), αλλά και στην ίδια την Μπαρτσελόνα ως νομική οντότητα.

Ο Νεγκρέιρα φέρεται να έλαβε σχεδόν 7.000.000 ευρώ από το 2001 μέχρι τον Ιούλιο του 2018 για να έχει συμβουλευτικό ρόλο στην Μπαρτσελόνα για θέματα διαιτησίας, όπως υποστηρίζουν ο σύλλογος και ο διαιτητής.

Η δίωξη θα ασκηθεί μόνο εις βάρος του Μπαρτομέου από τους προέδρους της περιόδου στην οποία φέρονται να τελέστηκαν τα αδικήματα, διότι πριν από το 2010 δεν ίσχυε ο νόμος στον οποίο βασίζεται η δίωξη. Δίωξη θα υπάρξει και εις βάρος ορισμένων μελών των διοικήσεων από το 2010, όμως όχι όλων γιατί υπάρχουν περιορισμοί λόγω παραγραφής και ηλικίας.

pronews.gr

Shares