Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Επιπλήξεις και στη νέα φυλακή του δέχεται ο Ναβάλνι

Navalny

Υστερα από δύο επιπλήξεις, θα μπορούσε να σταλεί σε ένα κελί τιμωρίας, όπου «θα μπορούσες εύκολα να πεθάνεις από “πνευμονία” ή να σπάσεις τον λαιμό σου πέφτοντας από το κρεβάτι»


Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης και επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι δέχθηκε την πρώτη επίπληξη στην αποικία κρατουμένων ύψιστης ασφαλείας ΙΚ-6 η οποία βρίσκεται στην περιοχή Βλαντίμιρ.

Ο Ναβάλνι μετήχθη στην αποικία πριν από μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αναφορά εναντίον του είχε συνταχθεί στην σωφρονιστική αποικία Ν2 στην πόλη Ποκρόφ, στην οποία εξέτιε την ποινή του.

«Η πρώτη μου φυλακή αποδείχθηκε ότι συνέταξε μια αναφορά, σύμφωνα με την οποία τις δύο τελευταίες ώρες που ήμουν εκεί, “παραβίασα τον κώδικα ενδυμασίας”. Στις 6:30 το πρωί πήγα στο μπάνιο φορώντας ένα μπλουζάκι και όχι με τη στολή του κρατούμενου. Για να καταλάβετε, στις 6:30 το πρωί όλοι οι κρατούμενοι πλένονται και ξυρίζονται και όλοι πηγαίνουν στο μπάνιο με μπλουζάκι. Όμως εγώ περπατούσα επικίνδυνα! Περπατούσα ως εξτρεμιστής και το μπλουζάκι μου απειλούσε την παρούσα κυβέρνηση» έγραψε στο Twitter ο Αλεξέι Ναβάλνι.

Στην αποικία κρατουμένων ΙΚ-6 τον κάλεσε η επιτροπή της φυλακής και του έκανε επίπληξη. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, οι επιπλήξεις που γίνονται σε κρατούμενο «καίγονται» (παραγράφονται) έναν χρόνο μετά την τελευταία επίπληξη που έχει δεχθεί. Εάν δεν υπήρχε η αναφορά για το μπλουζάκι, οι επιπλήξεις που είχε δεχθεί θα είχαν πάψει να υπολογίζονται από το Αύγουστο.

Ο Ναβάλνι δήλωσε ότι ύστερα από δύο επιπλήξεις, θα μπορούσε να σταλεί σε ένα κελί τιμωρίας, όπου «θα μπορούσες εύκολα να πεθάνεις από “πνευμονία” ή να σπάσεις τον λαιμό σου πέφτοντας από το κρεβάτι (τότε κάποιος θα ανταμειβόταν με μια επίσκεψη στη μητέρα σου!)».

Στις 22 Μαρτίου δικαστήριο είχε καταδικάσει τον Ναβάλνι για απάτη και έλλειψη σεβασμού προς το δικαστήριο, επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 9 ετών σε αποικία κρατουμένων αυστηρού καθεστώτος και χρηματικό πρόστιμο 1,3 εκατομμυρίων ρουβλίων (περίπου 23.000 ευρώ).

Στα τέλη Μαΐου ο Ρώσος πολιτικός είχε ανακοινώσει ότι του κοινοποιήθηκαν κατηγορίες για σύσταση εξτρεμιστικής οργάνωσης, οι οποίες επισείουν επιπλέον ποινής κάθειρξης έως 15 έτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares