Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022

Επίμονη και επικίνδυνη η Άγκυρα! Επανέρχεται δυναμικά για F-35 και S-400….

Να συσταθεί μια ομάδα που θα εξετάζει τη συμβατότητα των ρωσικών S-400 με τα αμερικανικά μαχητικά F-35, συνέστησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Άγκυρα προτείνει τη σύσταση ομάδας εργασίας για να εκτιμήσει τη συμβατότητα του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 με τα αμερικανικά μαχητικά F-35, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Πέμπτη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

«Ποια είναι η ανησυχία ή η απαίτηση; Ότι τα F-35s και S-400s δεν είναι συμβατά … Και εδώ είναι η πρότασή μας, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ή να επαναλάβω: ας δημιουργήσουμε μια ομάδα εργασίας και το ΝΑΤΟ μπορεί να προεδρεύσει ή να το ηγηθεί και να αφήσουμε τους ειδικούς να εξετάσουν αυτό, να κάνουν μια εκτίμηση γι’ αυτό» δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε μια σύνοδο για το μέλλον του ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος σημείωσε πως η Τουρκία πιστεύει πως δεν είναι ασυμβίβαστοι εξοπλισμοί.

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παράδοση τεσσάρων συστοιχιών S-400 τον Δεκέμβριο του 2017.

Η παραλαβή όλων των εξαρτημάτων των πυραυλικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία ολοκληρώθηκε πέρυσι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα αντιταχθεί στην αγορά του ρωσικού αμυντικού συστήματος, λέγοντας ότι είναι ασυμβίβαστο με τα πρότυπα ασφαλείας του ΝΑΤΟ.

Η Άγκυρα επιμένει ότι τα συστήματα S-400 δεν θα αποτελούσαν απειλή για τη συμμαχία και αντιστάθηκε στην πίεση των ΗΠΑ να ακυρώσει τις παραγγελίες

 

onalert

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares