Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023

Επιμένει ο Αβραμόπουλος: Δεν υπάρχει επείγουσα έρευνα εναντίον μου!

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Τι είπε για τη συμμετοχή και την αμοιβή στη ΜΚΟ του  Παντσέρι - ΤΑ ΝΕΑ

Τι είπε επίσης για Α. Παντσέρι και τον υψηλό μισθό της…τιμητικής του θέσης

facebook sharing button Sharetwitter sharing button Tweetwhatsapp sharing buttonmessenger sharing buttonlinkedin sharing buttonemail sharing button
Τον γύρο των ελληνικών καναλιών φαίνεται πως έχει αρχίσει να κάνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βγάλει τον εαυτό του από το σκάνδαλο Qatar Gate που έχει κλονίσει συθέμελα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Χθες το βράδυ ο πρώην επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ, σε τηλεφωνική του συνέντευξη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha έσπευσε να δηλώσει ότι είναι άσπιλος και αμόλυντος καθώς όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο έχει βρεθεί στο επίκεντρο των ερευνών, επεσήμανε με ύφος χιλίων καρδιναλίων:

«Για όλους ρωτάνε. Επικεντρώθηκε σε μένα επειδή ήμουν ο μόνος για ένα χρονικό διάστημα 12 μηνών πληρωνόταν. Τότε είχα δηλώσει στην Επιτροπή και το ποσόν. Και στις αρχές του 2022 παραιτήθηκα, έναν χρόνο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο. Ποτέ δεν είχαμε υποψιαστεί κάτι».

Σε νέες δηλώσεις του σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ θέλοντας να μας κουφάνει διέψευσε πως δεν υπάρχει επείγουσα έρευνα από την Κομισιόν εναντίον του για την υπόθεση του Qatar Gate, αλλά…διερεύνηση.

«Δεν υπάρχει εντολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έρευνα αλλά για διερεύνηση. Η Κομισιόν έπειτα από δημοσίευμα ιταλικής εφημερίδας το οποίο είχε τη σκοπιμότητά του, έκρινε σκόπιμο να ερευνήσει για τα όσα είχαμε συμφωνήσει πριν τρία χρόνια που είχα ζητήσει άδεια για να γίνω τιμητικό μέλος της επιτροπής της ΜΚΟ Fight Impunity (σ.σ. του Αντόνιο Παντσέρι) που είχε συγκεκριμένο σκοπό και τότε έκανε και πολύ καλή δουλειά στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ανέφερε.

Δημοφιλείς Ειδήσεις Τι είπε ο Αβραμόπουλος για την ΜΚΟ και την έρευνα για εμπλοκή του στο Qatargate
Σχολιάζοντας τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή και «εγκέφαλο» της οργάνωσης, Αντόνιο Παντσέρι και την συμμετοχή του στην ΜΚΟ είπε, θέλοντας να δικαιολογήσει για ακόμη μια φορά τον εαυτό του:

«Ο Παντσέρι ήταν μεγάλη μορφή στην Ιταλία. Όταν μου προτάθηκε, δεν δέχθηκα αμέσως, ρώτησα την Κομισιόν, την Επιτροπή Δεοντολογίας, εάν αυτός ο οργανισμός είναι σωστός και εάν μου επιτρέπεται να γίνω μέλος του και να λάβω μια μικρή αποζημίωση.

Μού ήρθε γραπτά η απάντηση. Όλον αυτόν τον καιρό δεν είχαμε καμία σχέση με τις άλλες δραστηριότητες του Παντσέρι, τι έκανε μακριά και πέρα. Αν το είχαμε πάρει χαμπάρι θα είχαμε φύγει από την πρώτη στιγμή. Επάνω στον χρόνο όταν διαπίστωσα αδράνεια του οργανισμού, ζήτησα να σταματήσει η μισθοδοσία μου» είπε.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι εδώ και ένα χρόνο έχει αποχωρήσει από την ΜΚΟ και δεν έχει καμία σχέση.

Σε σχόλιο για τα 5000 ευρώ που λάμβανε, τα οποία ήταν ένας σχετικά υψηλός μισθός για την τιμητική συμμετοχή του τόνισε ότι «οι αποδοχές ήταν δηλωμένες σε Βέλγιο και φορολογημένες στην Ελλάδα».

«Αφού είχα τελειώσει με την Επιτροπή μπορούσα να κάνω και άλλα πράγματα και γιατί όχι. Σταμάτησα μόνος μου τον Φεβρουάριο του 2022, στο τέλος δε όλα τα μέλη της τιμητικής επιτροπής ζητήσαμε να βγουν και τα ονόματά μας, όχι όμως υπό το κράτος εξελίξεων» επεσήμανε.

Δημοφιλείς Ειδήσεις Αποκαλύψεις από πρώην ευρωβουλευτή για το QatarGate: «Ήξερα ότι υπήρχε δίκτυο με πρωτεργάτη τον Παντσέρι»

 

Πηγή: newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares