Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ παιχνίδια πολέμου: Αμερικανικά βομβαρδιστικά κατά του Ρωσικού στόλου…

Εικονικό βομβαρδισμό του ρωσικού Στόλου της Βαλτικής πραγματοποίησε την Παρασκευή 15 Μαρτίου σύμφωνα με τους Ρώσους ένα αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό τύπου B-52H Stratofortress.

Προφανώς πρόκειται για ένα από τα στρατηγικά βομβαρδιστικά που αναπτύχθηκαν πριν από μερικές ημέρες στην Βρετανία στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των αμερικανικών πληρωμάτων με τις αεροπορικές δυνάμεις των συμμαχικών χωρών του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους Ρώσους το αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό πλησίασε τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ στη Μαύρη θάλασσα όπου ναυλοχεί σημαντικό μέρος του ρωσικού Στόλου σε απόσταση 160 χλμ ακολουθώντας πορεία που εξομοίωνε επίθεση στο ναύσταθμο του θύλακα.

Η εικονική επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 16.25 ώρα Μόσχας και το αμερικανικό βομβαρδιστικό είχε Κωδικό κλήσης «61-0009».Τα αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52H Stratofortress αν και παλαιάς κατασκευής έχουν εκσυγχρονιστεί και μπορούν να φέρουν μεγάλο αριθμό πυραύλων cruise για την καταστροφή στόχων σε μεγάλη απόσταση.

Η επιχείρηση αυτή εκτιμάται ότι είναι η αμερικανική απάντηση στις επανειλημμένες αντίστοιχες ρωσικές εικονικές προσβολές κατά στόχων στην Σουηδία, στη Δανία και στη Νορβηγία που έχουν πραγματοποιήσει ρωσικά βομβαρδιστικά από τον Μάρτιο του 2013 μέχρι και πριν από λίγους μήνες.

Οι εικονικές αυτές αεροπορικές προσβολές είχαν θορυβήσει τις κυβερνήσεις της Σουηδίας της Δανίας και της Νορβηγίας με την πρώτη να αναγκάζεται να αποφασίσει την αύξηση των αμυντικών δαπανών της χώρας και την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με νέο υλικό και αύξηση των στελεχών τους αφού στόχος των Ρώσων ήταν η πρωτεύουσα Στοκχόλμη.

defence-point.gr

Shares