Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Επική ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ! Θα ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ την… πρότασή τους…

Την προτροπή του πρωθυπουργού «άμπρα – κατάμπρα, τουμπα – τουλούμπα κάνε μια τούμπα και μια κωλοτούμπα» ακολούθησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος με παροιμιώδη ικανότητα μέσα σε δύο ώρες έκανε στροφή 180 μοιρών.Ωρα 17:40 ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική αναθεώρηση Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνομιλία του με περίπου 20 κοινοβουλευτικούς συντάκτες και παρουσία του βουλευτή της ΔΗΣΥ Ευάγγελου Βενιζέλου αναφέρει: «Η Νέα Δημοκρατία κάνει cheating – πονηριές. Λεει ότι θα ψηφίσει την πρότασή μας για το άρθρο 32 αν και διαφωνεί με το περιεχόμενό της που μιλά και για άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό. Το κάνει αυτό η ΝΔ για προφανείς λόγους. Γιατί θέλει να πάρει τώρα 180 και να μπορέσει να το αλλάξει στην επόμενη βουλή με 151». Στο ερώτημα δε αν ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται την αποχή από την ψηφοφορία, είπε «Μας εξαναγκάζουν να κάνουμε πράγματα που σε άλλες συνθήκες θα αξιολογούνταν αλλιώς».

Να σημειωθεί πως ήδη από το πρωί υπάρχουν πληροφορίες πως ένα από τα σχέδια που επεξεργάζεται το επιτελείο της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να θέσει σε αναγκαστική αποχή από την ψηφοφορία τόσους βουλευτές όσοι χρειάζονται ώστε να μην ξεπεραστεί το όριο των 180 και να αφαιρέσει από τη ΝΔ την προνομία της δυνατότητας αλλαγής του άρθρου 32 στην επόμενη Βουλή ακόμη και με απλή πλειοψηφία 151 ψήφων.

Δύο ώρες αργότερα, ο κ. Κατρούγκαλος εμφανίστηκε στην Ολομέλεια και ζήτησε τον λόγο. Ακολουθώντας την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε περι fake news ανασκευάζοντας όσα νωρίτερα είχε πει.

Τι προηγήθηκε; Κατά πληροφορίες συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την δημοσιοποίηση δηλώσεων Κατρούγκαλου ότι η ΝΔ κάνει κλεψιά επικοινώνησαν με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών από τον οποίο ζήτησαν εξηγήσεις και τον κάλεσαν να ανασκευάσει τις αρχικές δηλώσεις.

«Το τελευταίο ημίωρο – μια ώρα δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα. Κυκλοφορεί ως fake news ότι τάχα δήλωσα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποσύρει τις προτάσεις για το άρθρο 32. Οσο αυτό είναι στο επίπεδο των fake news η συζήτηση περιορίζεται στα προβλήματα της δημοκρατίας. Πληροφορήθηκα όμως ότι επι αυτού του fake news τοποθετήθηκε η ΝΔ. Αυτό είναι μεγάλο ολίσθημα» είπε ο κ. Κατρούγκαλος στην Ολομέλεια για να συνεχίσει «Η ΝΔ κάνει αυτή την κοινοβουλευτική πονηρία και μετά την συμπληρώνει με χειρότερο ατόπημα. Να τοποθετείται με δήλωση που δεν έγινε ποτέ. Η συζήτηση στην επιτροπή πήγε καλά γιατί υπήρξε σεβασμός και δεν καταφεύγαμε σε fake news Μην σκιαμαχείτε. Να έχετε ήθος και να μην τοποθετείστε επι fake news. Να ανταλλάξουμε επιχειρήματα όχι με fake news και δηλώσεις που δεν υπάρχουν».

https://www.youtube.com/watch?v=Ox8KvzF0RBs

protothema.gr

Shares