Πέμπτη , 21 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Επιδόματα στους λαθρομετανάστες και ούτε ένα ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους μας….

Τώρα , λέει ο κ Μηταράκης θα κόψει τα επιδόματα στους πρόσφυγες. Μέχρι σήμερα η ΝΔ (και η προηγούμενη κυβέρνηση) χορήγησε επιδόματα σε 129 000 λαθρομετανάστες (αιτούντες άσυλο). Αυτά τα επιδόματα αποτελούσαν κίνητρο για να έρθουν και άλλοι στη χώρα, αλλά η ΝΔ θα έδινε αφειδώς. Επιδόματα που προκαλούσαν και τούς Έλληνες, που μέσα στα μνημόνια έμεναν άνεργοι και δεν έπαιρναν ούτε καν επίδομα ανεργίας.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έχει καταθέσει πρόταση για την περικοπή των επιδομάτων που είναι δυσανάλογα υψηλά ακόμα και με επιδόματα που παίρνουν Έλληνες που βρίσκονται δυσχερή οικονομική θέση, όμως δεν εισακούστηκε.

Έτσι είμαστε η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. που ακόμα δίνουμε επιδόματα κάθε μήνα με κάρτα έως 550 ευρώ, ενώ στους μακροχρόνια άνεργους μας η κυβέρνηση της ΝΔ δεν δίνει ούτε ψίχουλο.

Οι άλλες χώρες όπως η Ιταλία , τα έκοψαν νωρίς η δεν έδιναν καθόλου γιατί κατάλαβαν πως το επίδομα αυτό αποτελεί ισχυρό κίνητρο να μπουν στη χώρα ακόμα περισσότεροι.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, χορηγεί ακόμα τα επιδόματα με ειδική κάρτα , που γεμίζει κάθε μήνα , μεχρι να αποφασιστεί αν θα λάβει κάποιος, την ιδιότητα του πρόσφυγα η όχι .Αν λάβει την ιδιότητα τότε συνεχίζει για άλλους έξι μήνες . Το επίδομα είναι κυμαίνεται από 150 ευρώ έως 550 για πολυμελή οικογένεια.

Είναι χρήματα που προέρχονται από την ΕΕ, αλλά σ αυτό το λογαριασμό συμβάλει και η Ελλάδα, οι έλληνες φορολογούμενοι . Αντί να χορηγείται οικονομική βοήθεια στους μακροχρόνια ανέργους , που είναι σε μεγάλη ηλικία η επιχειρηματικά κίνητρα για πρόσληψη νέων –η ανεργία των νέων βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο στην ΕΕ) η …ευαίσθητη ΝΔ εξακολουθεί και χορηγεί επιδόματα στους λαθρομετανάστες και να δίνει κίνητρα για να έρθουν και άλλοι .. Να βοηθήσουμε στο μεταναστευτικό, αλλά κύριοι της ΝΔ , όχι πρώτα οι λαθρομετανάστες και έπειτα οι Έλληνες, άνεργοι . Πρώτα οι Έλληνες πρώτα η Ελλάδα και ύστερα όλοι οι άλλοι.

Η αντεθνική πολιτική της ΝΔ είναι εκείνη που γέμισε τα νησιά μας, που μας έφερε στα πρόθυρα εμφυλίου στο Βόρειο Αιγαίο, που δημιούργησε και δημιουργεί συνεχώς και νέες δομές ισλαμιστών σε όλη χώρα.

 

Άρθρο αναγνώστη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares