Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Επίδομα θέρμανσης: Νέα προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων με σκοπό τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, εν μέσω ανόδου του πετρελαίου θέρμανσης. Μέχρι τις 13 Ιανουαρίου μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν την αίτησή τους.

Τις πρώτες πληρωμές έχουν αρχίσει να βλέπουν στους λογαριασμούς τους οι πρώτοι δικαιούχοι, ενώ σύμφωνα με απόφαση η παράταση ελήφθη λόγω της ανάγκης χορήγησης επιδόματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης εσωτερικής καύσης, φωτιστικού πετρελαίου, φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, βιομάζας και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης. Σημειώνεται ότι ενώ δυνητικά οι δικαιούχοι ήταν 1,3 εκατ. τελικά υπέβαλαν αίτηση 1,146 εκατ. Η πλατφόρμα myΘέρμανση θα μείνει ανοιχτή για την υποβολή αιτήσεων έως και τις 13 Ιανουαρίου 2023 για όσους δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022.

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε δεύτερη ευκαιρία στα νοικοκυριά που πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια να υποβάλουν αίτηση για να ενισχυθούν με το επίδομα θέρμανσης που κυμαίνεται από 100 έως 1.600 ευρώ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Οικονομικών η επόμενη δόση του επιδόματος θέρμανσης έχει προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου 2023 για τις αγορές που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2023. Η τελευταία δόση είναι προγραμματισμένη για τις 28 Απριλίου 2023, για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Απριλίου 2023.

Πηγή: newsbreak.gr

Shares