Δευτέρα , 21 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Επίδομα 534 ευρώ: Την Παρασκευή κλείνει ο «κύκλος» πληρωμών – Ποιοι αναμένουν να δουν λεφτά στο λογαριασμό τους…

Επίδομα 534 ευρώ: Την Παρασκευή κλείνει ο «κύκλος» πληρωμών - Ποιοι αναμένουν να δουν λεφτά στο λογαριασμό τους...

Την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να «πέσει η αυλαία» για το επίδομα των 534 ευρώ.

Η εν λόγω φάση πληρωμής του επιδόματος αφορά τους περίπου 7.000 μισθωτούς (σε σύνολο άνω των 526.000 δικαιούχων) που τέθηκαν -ή παρέμειναν- σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Μάιο και δεν είδαν χρήματα στους λογαριασμούς τους στις 15 Ιουνίου, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο λόγος που δεν έλαβαν το επίδομα οι 7.000 εργαζόμενοι ήταν ότι υπήρχαν λάθη στις αιτήσεις. Συγκεκριμένα, έχουν διαπιστωθεί λάθος καταχωρημένα στοιχεία IBAN ή άλλες παραλείψεις στις δηλώσεις των εργοδοτών.

Επίδομα 534 & 800 ευρώ: Ανοίγει για διορθώσεις η πλατφόρμα

Εν τέλει, ύστερα και από σχετικό αίτημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ), αναμένεται να απευθυνθεί μια νέα πρόσκληση στους εργαζόμενους και εργοδότες ώστε να μπουν στο σύστημα «Εργάνη» και να διορθώσουν τυχόν λάθη.

Το ΟΕΕ ζητά επίσης να δοθεί η δυνατότητα δήλωσης της πραγματικής ημερομηνίας έναρξης και λήξης της αναστολής εργασίας, καθώς το σύστημα έχει προσυμπληρωμένα τα συγκεκριμένα πεδία της φόρμας, με συνέπεια να μην μπορούν να καταχωρηθούν οι σωστές ημερομηνίες και να προκύπτουν λάθη στον υπολογισμό των ποσών.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares