Τρίτη , 19 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Επιχείρηση διάσωσης για έναν αξιαγάπητο σκαντζόχοιρο: Πυροσβέστες τον απεγκλώβισαν… (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αυστρία, επιχείρηση διάσωσης παγιδευμένου σκαντζόχοιρου, από τους πυροσβέστες στην πόλη Graz.


ένας περαστικός διαπίστωσε ότι ο σκαντζόχοιρος παγιδεύτηκε σε μια μεταλλική πύλη και δεν μπορούσε να κινηθεί.
Ομάδα πυροσβεστών έφθασε αμέσως στο σημείο, για να βοηθήσει το άτυχο ζώο.
οι πυροσβέστες χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν έναν γωνιακό μύλο (angle grinder) για να ανοίξουν τις μεταλλικές ράβδους της πύλης και να απελευθερώσουν το ζώο που “κόλλησε” ανάμεσα τους.

Με μια πρώτη ματιά βεβαιώθηκαν ότι, ο σκαντζόχοιρος μπορούσε να αναπνεύσει και φαινόταν να μην έχει τραυματιστεί.
Η πυροσβεστική αποφάσισε να παραδώσει το ζώο σε ένα καταφύγιο που ονομάζεται «Kleine Wildtiere in grosser Not» («μικρά ζώα με μεγάλη ανάγκη») για προληπτική εξέταση της υγείας του.
————————————————
Ο Αυστριακός σκαντζόχοιρος δεν ήταν το πρώτο παχύ ζώο που διασώθηκε από τους πυροσβέστες.
Νωρίτερα, αυτή τη χρονιά, οι πυροσβέστες στην πόλη Bensheim (a town in the central German state of Hesse),κλήθηκαν να διασώσουν έναν παχουλό αρουραίο, που είχε κολλήσει σε ένα καπάκι φρεατίου, ενώ προσπαθούσε να βγει από έναν αγωγό αποχέτευσης.

Η Juliana  και ο σύζυγός της Knut, ήταν οι πρώτοι που είδαν το παγιδευμένο τρωκτικό και προσπάθησαν μάταια να το απελευθερώσουν. Το ζώο ήταν τρομοκρατημένο, ούρλιαζε από αγωνία και χτυπούσε το δερμάτινο γάντι εργασίας που χρησιμοποίησαν για να το απεγκλωβίσουν.
Η οικογένεια του Michael Sehr από την ομάδα για τη διάσωση ζώων που ονομάζεται “Professional Animal Rescue Rhein-Neckar”  κλήθηκε για να βοηθήσει.
ο Sehr ενημέρωσε αμέσως έναν φίλο του στην τοπική πυροσβεστική, που έφθασε στο σημείο με 7 πυροσβέστες.
Κατάφεραν να σηκώσουν το καπάκι και με μια περιστροφική κίνηση στο σώμα του άτυχου τρωκτικού, το απελευθέρωσαν. Αμέσως μετά, ο αρουραίος γλίστρησε πίσω στον αγωγό αποχέτευσης.

Ο Sehr δήλωσε ότι ο αρουραίος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους που γνώρισε ποτέ και πρόσθεσε ότι είχε αρκετό «χειμερινό λίπος» στο σώμα του.
Ως ανταμοιβή για την παροχή βοήθειας στο τρωκτικό, οι δύο νεαρές κόρες της Juliana και του Knut έδωσαν ως δώρο μερικές ζωγραφιές του αρουραίου στον Sehr και τους πυροσβέστες.

hellenicrevenge.blogspot.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares