Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Επιχειρήσεις: Σχεδόν επτά στις 10 φοβούνται για «φέσια»

Το 65% των επιχειρήσεων είναι πιο ανήσυχο από ποτέ σχετικά με την ικανότητα των πελατών τους να αποπληρώσουν στην ώρα τους (61% το 2021), αναγνωρίζοντας τον πληθωρισμό ως τη μεγαλύτερη πρόκληση σε ποσοστό 60% έναντι 61% στην ΕΕ

Ένα ατελείωτο πληθωριστικό σπιράλ απειλεί εδώ και μήνες τις επιχειρήσεις, με σχεδόν 7 στις 10 να αναμένουν αύξηση στα «φέσια» από τους πελάτες τους ως απόρροια της εκτίναξης των τιμών.

Σύμφωνα με την 24η έκδοση του European Payment Report για το 2022 που παρουσίασε η Intrum, οι μισοί (51%) από τους 11.007 ερωτηθέντες προειδοποιούν ότι ο πληθωρισμός στέκεται εμπόδιο στα αναπτυξιακά τους σχέδια, ενώ σχεδόν έξι στους 10 (58%) λένε ότι οι αυξανόμενες τιμές τους δυσκολεύουν για να πληρώσουν έγκαιρα τους προμηθευτές τους, κάτι που θα έχει αντίκτυπο στην αλυσίδα εφοδιασμού. «Μετά την άνοδο των τιμών της ενέργειας και τους νέους περιορισμούς στην Κίνα, ένας στους δύο ερωτηθέντες λέει ότι ο πληθωρισμός εμποδίζει την ικανότητά του να αναπτύξει την επιχείρηση και να εκμεταλλευτεί ευκαιρίες. Έξι στους 10 αναμένουν ότι ο κίνδυνος καθυστερήσεων πληρωμών από τους πελάτες τους θα αυξηθεί εφέτος κυρίως λόγω του πληθωρισμού και ίσο ποσοστό (58%) παραδέχεται ότι οι αυξανόμενες τιμές τους δυσκολεύουν να πληρώσουν έγκαιρα τους προμηθευτές τους. Η πρόκληση επιδεινώνεται επειδή οι περισσότεροι δεν διαθέτουν την εσωτερική τεχνογνωσία για να διαχειριστούν τον αντίκτυπο του πληθωρισμού στην επιχείρησή τους», τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrum, Anders Engdahl.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, το 65% των επιχειρήσεων είναι πιο ανήσυχο από ποτέ σχετικά με την ικανότητα των πελατών τους να αποπληρώσουν στην ώρα τους (61% το 2021), αναγνωρίζοντας τον πληθωρισμό ως τη μεγαλύτερη πρόκληση σε ποσοστό 60% έναντι 61% στην ΕΕ.

 

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

 

Πρώτο Θέμα

Shares