Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Έπιασαν 18χρονο που διέδιδε ότι θα επιτεθεί σε συναγωγή

Σημειώνεται ότι την 1η Νοεμβρίου έστειλε από το κινητό του τηλέφωνο μήνυμα σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο έγραφε ότι ήθελε να επιτεθεί σε Εβραίους για λογαριασμό της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο 18χρονος συνελήφθη την Πέμπτη στο Νιου Τζέρσεϊ κατηγορούμενος ότι απειλούσε να σκοτώσει Εβραίους, μια εβδομάδα μετά τον συναγερμό που σήμανε το FBI για την απειλή σε συναγωγές της συγκεκριμένης πολιτείας.

Ο Ομάρ Αλκάτουλ, κάτοικος του Σέιρεβιλ, αναμένεται τις επόμενες ώρες να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου.

Στην αναφορά του FBI για τον 18χρονο, σημειώνεται ότι την 1η Νοεμβρίου έστειλε από το κινητό του τηλέφωνο μήνυμα σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο έγραφε ότι ήθελε να επιτεθεί σε Εβραίους για λογαριασμό της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Τον Οκτώβριο, φέρεται επίσης να είχε πει σε άλλον χρήστη διαδικτυακού γκρουπ ότι ήθελε να σκοτώσει Εβραίους για να εκδικηθεί τους θανάτους Μουσουλμάνων σε «Παλαιστίνη, Συρία, Δυτική Αφρική, Νότια Ασία».

Πράκτορες του FBI έφθασαν στα ίχνη του 18χρονου, ο οποίος δέχθηκε να συνεργαστεί και να τους επιτρέψει να εξετάσουν το κινητό τηλέφωνο και να απαντήσει σε ερωτήσεις τους.

Σύμφωνα με την αναφορά του FBI, ο συλληφθείς υποστήριξε ότι «δεν επιθυμούσε πραγματικά να εξαπολύσει επίθεση» και ότι απλώς υποδυόταν κάποιο φανταστικό πρόσωπο.

Εφόσον κριθεί ένοχος, ο 18χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 5 ετών καθώς και πρόστιμο 250.000 δολαρίων.

newsit.gr

Shares