Τρίτη , 3 Αυγούστου 2021

“Επί ποδός” η Λευκορωσία: Στέλνει στρατό ο Λουκασένκο στα σύνορα – Επίθεση σε ηγέτες της Δύσης που «δεν ξέρουν ούτε πού πέφτει η χώρα»…

Ανησυχία για τα τεκταινόμενα στα δυτικά σύνορα της Λευκορωσίας εξέφρασε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος δήλωσε πως στέλνει ενισχύσεις στην περιοχή…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κρατικό μέσο της χώρας Belta, ο Λουκασένκο παρατηρεί πως «εκπρόσωποι των δυτικών κρατών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων αρχηγών κρατών, που δεν γνωρίζουν ούτε που πέφτει η Λευκορωσία και δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει εδώ, εξέδωσαν ανακοινώσεις».

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο υποστηρίζει πως η χώρα κινδυνεύει τόσο από τους «ταραξίες» στο εσωτερικό, όσο όμως και από το εξωτερικό. «Δόξα τω Θεώ, αντιδράσαμε και στείλαμε πολεμικές δυνάμεις στα δυτικά σύνορα της χώρας και τις θέσαμε σε πλήρη επιφυλακή» δήλωσε.

«Κροκοδείλια δάκρυα» Λουκασένκο για τη βίαιη καταστολή

Όσο για τους διαδηλωτές, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο σημείωσε πως «μετανιώνει που χρησιμοποίησε τον στρατό, ειδικά τις ειδικές δυνάμεις, προκειμένου να επαναφέρει την τάξη στο εσωτερικό της χώρας. Ένα κομμάτι του πληθυσμού, δεν αδυνατεί να κατανοήσει (την κατάσταση), το κάνει εσκεμμένα».

Άλλωστε, ο Λουκασένκο έσπευσε σύμφωνα με το Reuters να ευχαριστήσει τις δυνάμεις ασφαλείας που τον βοήθησαν να καταστείλει τους διαδηλωτές που του ζητούν να παραιτηθεί 10 μέρες μετά τις εκλογές.

Σε απεργία εργαζόμενοι σε χρυσοχοείο στη Λευκορωσία

Οι εργαζόμενοι μιας εκ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Λευκορωσίας, της Belaruskalya, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανεθνική απεργία διακόπτοντας την εξόρυξη σε όλα τα ορυχεία της χώρας. Την δήλωση αυτή έκανε στο ρωσικό πρακτορείο TASS ο πρόεδρος του ανεξάρτητου συνδικάτου της Λευκορωσίας Μαξίμ Ποζνιακόφ.

«Απεργιακές επιτροπές έχουν συγκροτηθεί σε όλες τις διευθύνσεις των ορυχείων, τα ορυχεία έχουν σταματήσει την λειτουργία τους», δήλωσε ο ο Ποζνιακόφ.

Την περασμένη εβδομάδα ο νυν πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, αναφερόμενος στην εν λόγω επιχείρηση και προσπαθώντας να αποτρέψει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, είχε πει ότι «στην περίπτωση που η Belaruskalya, μια επιχείρηση που λειτουργεί κανονικά, σταματήσει την λειτουργία της για μερικές μέρες, αυτό θα είναι προς όφελος των βασικών ανταγωνιστών της στην Ρωσία και τον Καναδά»

Χθες οι εργαζόμενοι της εταιρείας αυτής, που είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στον κόσμο ορυκτών λιπασμάτων, κήρυξαν επ’ αόριστον απεργία. Αντίθετα απ’ όλες τις άλλες μεγάλες επιχειρήσεις της Λευκορωσίας, η Belaruskalya είναι μια κερδοφόρα εταιρεία, η οποία πέρυσι σημείωσε αύξηση των κερδών της κατά 14%.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares