Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Επί Κοντώ: Σπουδαίο ατομικό ρεκόρ η Τριανταφύλλου, άκυρη η Κυριακοπούλου στο Μπορντό

Επί Κοντώ: Σπουδαίο ατομικό ρεκόρ η Τριανταφύλλου, άκυρη η Κυριακοπούλου στο Μπορντό

Η Ηλιάνα Τριανταφύλλου έκανε σπουδαίο ξεκίνημα στη σεζόν με ατομικό ρεκόρ στα 4,30μ., ενώ η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν άκυρη σε μίτινγκ στο Μπορντό.


Η Ηλιάνα Τριανταφύλλου (ΓΣ Σέρρες 93) άνοιξε σήμερα τη σεζόν στο φεστιβάλ κάθετων αλμάτων στη Θεσσαλονίκη και το έκανε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Η 18χρονη αθλήτρια ξεπέρασε τα 4,30 μ. στο επί κοντώ πέτυχε μεγάλο ατομικό ρεκόρ κι έβαλε από νωρίς τις βάσεις για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, που θα γίνει το καλοκαίρι στην Ιερουσαλήμ.

Η αθλήτρια του Σάββα Κεφαλίδη βελτίωσε δύο φορές το ρεκόρ της, αφού νωρίτερα είχε πετύχει 4,20 μ. και μετά την δεύτερη επιτυχημένη στα 4,30 μ. επέλεξε να ολοκληρώσει τον αγώνα της. Η 17χρονη Εβίνα Παναγιώτου (Ερμής Κωνσταντινούπολης) ήταν δεύτερη με 3,80 μ. κι έδειξε πως και φέτος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία της.

Η 16χρονη Γεωργία Τρανού (Πυγμή Ευόσμου) είναι ανερχόμενη αθλήτρια στο αγώνισμα κάτι που έδειξε και το σημερινό της 3,70 μέτρα. Η Τριανταφύλλου το καλοκαίρι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 και φέτος είναι πρώτη της χρονιά στην κατηγορία Γυναικών Κ20. Η νεαρή είχε ατομικό ρεκόρ 4,15 μέτρα.

Εκτός ρυθμού η Κυριακοπούλου

Η Νικόλ Κυριακοπούλου ξεκίνησε σήμερα τους αγώνες της στη σεζόν, σε μίτινγκ στο Μπορντό της Γαλλίας. Η έμπειρη αθλήτρια δεν πήγε όσα καλά θα ήθελε, αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,23 μ., που ήταν το ύψος στο οποίο μπήκε στον αγώνα.

Η αθλήτρια βρίσκεται στην αρχή της σεζόν και δεν έχει βρει ακόμη τον αγωνιστικό της ρυθμό, αρκετούς μήνες από τον τελευταίο της αγώνας που έγινε τον Ιούλιο στο Παγκόσμιο του Όρεγκον.

Στο ίδιο μίτινγκ συμμετείχε και ο Αντώνης Σάντας που ξεπέρασε τα 5,18 μ. και κατέλαβε την τέταρτη θέση στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας όπου συμμετείχε.

Πηγή: fosonline.gr

Shares