Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Επί δύο ημέρες κρατούσαν κρυφή την πρόκληση των Τούρκων στην Αλεξανδρούπολη!

Στις 18 Μαΐου έφτασαν στα 2,5 μίλια από την ελληνική πόλη τα τουρκικά F-16!


Λίγες ώρες μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, όπου η λέξη «Τουρκία» δεν υπήρχε καν ως σκέψη, τουρκικά μαχητικά προχώρησαν στην εξαιρετικά σοβαρή πρόκληση και παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου της Ελλάδας.

Τα F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έφτασαν μέχρι και 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη στις 18 Μαΐου, αλλά η είδηση αποκρύφτηκε από την Κυβέρνηση και το ΓΕΕΘΑ και έγινε γνωστή δύο ημέρες μετά, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα militaire.gr!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, «η μόνη λογική εξήγηση για την επιλογή να μην δημοσιοποιηθεί η πτήση τουρκικών F-16 στην Αλεξανδρούπολη, είναι ότι κανένας από την Κυβέρνηση δεν ήθελε να χαλάσει το διθυραμβικό κλίμα που είχε προκληθεί για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο. Μια ομιλία στην οποία δεν ακούστηκε η λέξη Τουρκία».

Δεν ήταν η πρώτη φορά που έφτασαν οι Τούρκοι στον εναέριο χώρο του Έβρου. Το είχαν ξανακάνει τον Ιανουάριο του 1993, επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και τον Μάρτιο του 2020 με 8 υπερπτήσεις. Ωστόσο, το να φτάσουν «μια ανάσα» από την Αλεξανδρούπολη είναι κάτι πρωτοφανές το οποίο «πιστώνεται» απόλυτα στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Μια Κυβέρνηση από την οποία, όπως γράφει χαρακτηριστικά το militaire, «αν κάποιος δημοσιογράφος δημοσιοποιούσε το θέμα επικαλούμενος κάποια από τις πλατφόρμες που παρακολουθούν την αεροπορική δραστηριότητα θα κατηγορούνταν ως αναξιόπιστος -ίσως και …προδότης».

newsbreak.gr

Shares