Πέμπτη , 22 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Επεκτείνεται το lockdown στη Μαδρίτη…

Επεκτείνεται το lockdown στη Μαδρίτη...

Σε νέες ζώνες επεκτείνονται οι περιορισμοί μετακινήσεων πολιτών στη Μαδρίτη. Η ισπανική πρωτεύουσα είναι το επίκεντρο του νέου κύματος κορονοϊού που προκαλεί ανησυχία στην Ισπανία.

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών έχουν τεθεί σε ισχύ από την περασμένη Δευτέρα (21.09.2020) στην περιοχή της Μαδρίτης προκειμένου να ανακοπεί η πανδημία της Covid-19.

Φαίνεται όμως πως «κοκκίνησαν» κι άλλες περιοχές στη Μαδρίτη, με αποτέλεσμα οι τοπικές υγειονομικές αρχές να αποφασίσουν να επεκτείνουν τα μέτρα και σε νέες ζώνες.

Επεκτείνεται το lockdown στη Μαδρίτη...Περίπου 167.000 επιπλέον κάτοικοι της Μαδρίτης δεν μπορούν να βγουν από τη συνοικία του από τη Δευτέρα, εκτός κι αν θέλουν να μετακινηθούν για συγκεκριμένους λόγους, όπως το να πάνε στη δουλειά τους ή στο γιατρό.

Η απόφαση αυτή αυξάνει τον αριθμό των πολιτών που επηρεάζονται από τους περιορισμούς στην περιοχή σε πάνω από 1 εκατ. ανθρώπους. Από την πυκνοκατοικημένη περιοχή της Μαδρίτης, που αποτελεί εστία του κορονοϊού, προέρχεται πάνω από ένα τρίτο των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Ισπανίας.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει συστήσει να τεθεί και πάλι σε lockdown ολόκληρη η πόλη της Μαδρίτης προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ιγια.

Τα μέτρα στη Μαδρίτη έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στους πολίτες, που κάνουν διαδηλώσεις και την Πέμπτη συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Επεκτείνεται το lockdown στη Μαδρίτη...

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares