Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Επεισόδιο Τσαβούσογλου με την ΥΠΕΞ του Βελγίου για το PKK-ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Προκλητικός ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνάντησή του με τη Βελγίδα ομόλογό του Χάτζα Λαμπίμπ.

Την τακτική των προκλήσεων φαίνεται πως εφαρμόζει σε όποιο μέρος κι αν βρεθεί ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών αυτή τη φορά τα «έβαλε» με τη Βελγίδα ομόλογό του Χάτζα Λαμπίμπ, μιλώντας με έντονο ύφος.

Συγκεκριμένα σε κοινή συνέντευξη των δύο διπλοματών ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε επιτακτικά τη λήψη μέτρων από τις Βρυξέλλες ώστε να περιοριστεί η «τρομοκρατική οργάνωση του PKK» στην πρωτεύουσα του Βελγίου.

«Θέλουμε να πάρετε μέτρα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, που στη χώρα σας έχει έντονη παρουσία και δράση όπως και στην Ευρώπη. Μόλις χθες έξω απο την πρεσβεία μας (στη χώρα σας) έγιναν διαδηλώσεις με τις σημαίες του PKK και τις φωτογραφίες του αρχιτρομοκράτη Oτσαλάν.

Όπως δεν μπορούν να γίνονται διαδηλώσεις υπέρ του Ισλαμικού κράτους, έτσι πρέπει να γίνει και στο Βελγιο για το PKK. Οι νόμοι δεν πρέπει να εφαρμόζονται με διαφορετικό τρόπο. Aν είμαστε ειλικρινείς στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας», ανέφερε σε αυστηρό τόνο ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Η επιθετική στάση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έφερε την άμεση αντίδραση και απάντηση της Χάτζα Λαμπίμπ:

«Για τις διαδηλώσεις αν έχετε περισσότερες πληοροφορίες να μας τις πείτε, αλλά να ξεκαθαρίσω πως οι διαδηλώσεις έγιναν στα πλαίσια της ελευΘερίας της έκφρασης και της ελευθερίας της διαδήλωσης»

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares