Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Επεισόδια στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και προσαγωγές σε συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου (BINTEO)

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης ανάμεσα σε δυνάμεις της Αστυνομίας και ομάδα διαδηλωτών που πραγματοποιούσε κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο…

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ ακολούθησαν συμπλοκές και αρκετές προσαγωγές.

Την ίδια στιγμή ήταν σε εξέλιξη ακόμα μια κινητοποίηση, από τον Σύλλογο Φοιτητών και άλλες πολιτικές δυνάμεις, που είχε κατεύθυνση την κεντρική πλατεία, ωστόσο στο άκουσμα των προσαγωγών οι διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στον χώρο έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι όσοι είχαν προσαχθεί. Λίγη ώρα αργότερα οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Από το πρωί της Τρίτης η Ξάνθη, σύμφωνα με το xanthinea.gr, θύμιζε «φρούριο», με ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία των αστυνομικών σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μάλιστα, περιπολικά και αστυνομικοί βρίσκονταν από νωρίς έξω από τον χώρο των πανεπιστημίων, περιφρουρώντας τον χώρο ώστε να αποτραπούν τυχόν συναθροίσεις.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας το ΚΚΕ πραγματοποίησε συμβολική κινητοποίηση έξω από το Εργατικό Κέντρο, ενώ τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου γνωστοποίησαν στο διαδίκτυο κάλεσμα για κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία, λόγω του αποκλεισμού των πανεπιστημίων από τους αστυνομικούς.

Πηγή: iefimerida.gr

Shares