Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Επεισόδια και καταστροφές καταστημάτων σε Ηράκλειο – Ξάνθη – Πάτρα (Βίντεο)

 

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τρίτης σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας παραβιάζοντας την απαγόρευση συγκεντρώσεων για λόγους δημόσιας Υγείας .

Στο Ηράκλειο, σύμφωνα με το ekriti.gr, η αστυνομία απέτρεψε την την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης που είχαν εξαγγείλει από χθες αριστερές οργανώσεις προχωρώντας σε προσαγωγές έπειτα από επιχείρηση-σκούπα. Οι μικρές ομάδες των διαδηλωτών που επιχείρησαν να βρεθούν στην πλατεία Ελευθερίας διαλύθηκαν από τους αστυνομικούς, χωρίς να λείψουν οι στιγμές έντασης κατά την διάρκεια των προσαγωγών και των ελέγχων που πραγματοποιούσε η ΕΛ.ΑΣ. από νωρίς το απόγευμα.

 

Δείτε το βίντεο:

Επεισόδια στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και προσαγωγές

Τεταμένη, όμως, ήταν η κατάσταση και στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν επεισόδια στην κεντρική πλατεία της πόλης ανάμεσα σε δυνάμεις της Αστυνομίας και ομάδα διαδηλωτών που πραγματοποιούσε κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο, όπως αναφέρει το xanthinea.gr.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονταν στην περιοχή ενώ ακολούθησαν συμπλοκές και προσαγωγές. Την ίδια στιγμή ήταν σε εξέλιξη ακόμα μια κινητοποίηση, από τον Σύλλογο Φοιτητών και άλλες πολιτικές δυνάμεις, που είχε κατεύθυνση την κεντρική πλατεία, ωστόσο στο άκουσμα των προσαγωγών οι διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στον χώρο έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, ζητώντας να αφεθούν όσοι είχαν προσαχθεί.

Δείτε το βίντεο από το xanthinea.gr:

 

 

 

Επεισόδια και προσαγωγές στην Πάτρα

Τεταμένη, όμως, ήταν η κατάσταση και στην Πάτρα με τις αστυνομικές αρχές να προχωρούν σε προσαγωγές ατόμων που σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το tempo24, είχαν σπάσει νωρίτερα βιτρίνες και περιουσίες και είχαν βάλει φωτιά σε κάδους. Ομάδες που φέρεται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο είχαν στήσει πρόχειρα οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, βάζοντας και φωτιές, ενώ κατά την καταδίωξή από τους αστυνομικούς στην οδό Κορίνθου, μερικοί εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ.

Η αστυνομία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει προχωρήσει σε 10 προσαγωγές. Το κυνηγητό συνεχίστηκε στα στενά στην ευρύτερη περιοχή της Αγ. Σοφίας.

 

 

 

 

 

Shares